Wil je nieuwe raamdecoratie in huis, dan heb je meestal de mogelijkheid om te kiezen voor raamdecoratie dat verduisterend óf lichtdoorlatend is. Met een dubbel rolgordijn is dát verleden tijd. Dit vanwege het feit dat je met dubbele rolgordijnen beide opties hebt, want je hebt de beschikking over twee rolgordijnen die je apart van elkaar kunt bedienen, maar wél bij elkaar horen. We vertellen je in dit artikel wat een dubbel rolgordijn is en waarom je hiervoor zou moeten kiezen.

Intelligent ontwerp

Met een dubbel rolgordijn heb je de combinatie van twee rolgordijnen in één. Met een lichtfilterend en een verduisterend deel voldoen dubbele rolgordijnen aan alle praktische behoeften. Je creëert in een handomdraai een dag-nacht-effect op elk moment van de dag en kun je eindeloos blijven spelen met lichtinval. Je bepaalt zo gemakkelijk de sfeer en de mate van privacy in huis. De verduisterende stof kun je in verschillende kleuren bestellen zoals bijvoorbeeld blauw, wit of beige. Bovendien kun je ze monteren op elk type raam en zijn ze geschikt in elke ruimte zoals bijvoorbeeld de woonkamer, eetkamer, keuken of slaapkamer.

Dubbele gordijnen onderhouden

De opties zijn dus eindeloos. Ook heb je met de dubbele rolgordijn niet alleen een functionele en stijlvolle raamdecoratie in huis. Ze zijn ook nog eens makkelijk te onderhouden. Wil je dubbele rolgordijnen schoon en in conditie houden? Dan raden wij aan om met een zacht opzetborsteltje aan je stofzuiger de rolgordijnen minimaal één keer per week stofvrij te houden. Vlekken op je rolgordijn? Geen probleem, met een microvezel doek en heet water dep je het er zo van af.

Het monteren van een dubbel rolgordijn

Dubbele rolgordijnen zijn populair vanwege de veelzijdigheid van het product zoals bijvoorbeeld de montage ervan. Dubbele rolgordijnen monteer je door middel van twee montagesteunen, één montagesteun per zijde, die je bevestigt aan de wand. Bovendien kunnen dubbele rolgordijnen zowel in de dag als op de dag worden gemonteerd en maakt het dus niet uit waar je ze wil plaatsen. 

Ontdek de collectie!

Met dubbele rolgordijnen heb je dus meer mogelijkheden dan andere soorten raamdecoratie. Je creëert eenvoudig een dag én nacht sfeer door apart van elkaar de stofrol te bedienen. Bovendien zijn ze eenvoudig te monteren en makkelijk te onderhouden, worden ze op maat gemaakt en zijn ze perfect geschikt voor de woon- of slaapkamer.

  
Bekijk hieronder enkele opties uit ons assortiment of bekijk alle Dubbel Rolgordijnen:

Dubbele Rolgordijn
                                  Dubbel Rolgordijn - Bella wit

Dubbel Rolgordijn beige

                                  Dubbel Rolgordijn - Bella beige