Ben je op zoek naar inspiratie voor je interieur in 2023? Lees dan verder! In dit artikel introduceren we de twee belangrijkste interieurstijlen van het moment: minimalistische elegantie en warme charme. We beschrijven de kenmerken van deze stijlen en geven tips hoe je ze kunt toepassen in je eigen huis. Of je nu houdt van strakke lijnen en neutrale kleuren of juist van gezellige sfeer en natuurlijke materialen, er is voor ieder wat wils. Laat je inspireren door deze trends en creëer een interieur dat past bij jouw persoonlijke smaak en levensstijl.

Scandinavisch:
Een minimalistische stijl die wordt gekenmerkt door lichte kleuren, natuurlijke materialen en eenvoudige vormen. Het doel van deze stijl is om een kalme en serene sfeer te creëren in huis.

Industrieel:
Deze stijl is geïnspireerd door oude fabrieken en lofts. Het omvat vaak ruwe materialen zoals beton en staal, en donkere kleuren zoals zwart en grijs. Deze stijl kan worden gecombineerd met vintage of antieke items om een unieke sfeer te creëren.

Landelijk:
Een stijl die draait om gezelligheid en rustieke charme. Het omvat vaak houten meubels en decoraties, neutrale kleuren en natuurlijke materialen. Deze stijl is populair bij mensen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad en willen genieten van een rustige en vredige omgeving.

Modern:
Een stijl die draait om strakke lijnen, eenvoudige vormen en een minimalistische esthetiek. Deze stijl omvat vaak meubels en accessoires in neutrale kleuren zoals zwart, wit en grijs, en is populair bij mensen die een gestroomlijnde en georganiseerde levensstijl willen.

Bohemian:
Een stijl die draait om kleur, textuur en creativiteit. Het omvat vaak exotische prints, heldere kleuren en opvallende accessoires. Deze stijl is populair bij mensen die een vrije en expressieve levensstijl willen en die hun persoonlijkheid willen laten zien in hun huisdecor.

What a bout Japandi? 

Japandi is niet heb opgenomen in de lijst met de meest gekozen woonstijlen van het moment. Japandi is echter zeker een opkomende trend in de interieurwereld en combineert elementen van de Japanse en Scandinavische stijl. Deze stijl omvat eenvoudige vormen, natuurlijke materialen en een neutraal kleurenpalet, vergelijkbaar met de Scandinavische stijl, maar met toevoeging van Japanse elementen zoals het gebruik van lage meubels, minimalistische decoraties en het principe van 'Wabi-Sabi', dat staat voor het omarmen van imperfecties en het vinden van schoonheid in het onvolmaakte. Japandi kan worden beschouwd als een subcategorie van de Scandinavische stijl en wint steeds meer aan populariteit in Nederland en daarbuiten.