De industriële stijl is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in de interieurwereld. Het is een stoere en robuuste stijl die zijn oorsprong vindt in oude fabriekshallen en lofts. Het gebruik van ruwe materialen, zoals beton, metaal en baksteen, en het combineren van verschillende texturen en kleuren, zijn kenmerkend voor deze stijl. Maar wat veel mensen niet weten is dat raambekleding een belangrijke rol kan spelen bij het creëren van een industriële sfeer in huis. In deze blog gaan we in op de vraag waarom je voor een industrieel interieur zou kiezen en beantwoorden we de 3 meest gestelde vragen over een industriële stijl. Daarnaast geven we tips en inspiratie voor het toepassen van industriële raambekleding in jouw huis.

Waarom zou je kiezen voor een industrieel interieur?

De industriële stijl heeft de afgelopen jaren steeds meer terrein gewonnen in de interieurwereld. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een industriële stijl in jouw huis? Hieronder vind je een aantal redenen waarom deze stijl zo populair is.

 1. Stoere en robuuste uitstraling Een industrieel interieur straalt stoerheid en robuustheid uit. Het gebruik van ruwe materialen, zoals beton, metaal en baksteen, zorgt voor een industriële look. Dit maakt de stijl uitermate geschikt voor mensen die houden van een stoere en rauwe uitstraling.
 2. Flexibiliteit Een groot voordeel van de industriële stijl is dat deze zich goed laat combineren met andere stijlen. Zo kun je een industrieel interieur bijvoorbeeld combineren met een landelijke, moderne of vintage stijl. Hierdoor kun je jouw interieur helemaal naar eigen smaak en wens inrichten.
 3. Functionaliteit Bij een industrieel interieur staat functionaliteit voorop. Dit betekent dat meubels en accessoires niet alleen mooi moeten zijn, maar ook een praktische functie moeten hebben. Hierdoor is een industrieel interieur niet alleen stijlvol, maar ook zeer functioneel en praktisch.

De 3 meest gestelde vragen over een industriële stijl?

 • Welke kleuren passen goed bij een industrieel interieur?
  Bij een industrieel interieur zijn vooral neutrale kleuren populair. Denk hierbij aan zwart, wit, grijs en bruin. Deze kleuren passen goed bij de ruwe materialen die in een industrieel interieur worden gebruikt, zoals beton en metaal. Daarnaast kun je ook kiezen voor accentkleuren, zoals rood, geel of groen, om je interieur wat meer kleur te geven.
 • Welke materialen passen goed bij een industrieel interieur?
  Bij een industrieel interieur worden voornamelijk ruwe en natuurlijke materialen gebruikt. Denk hierbij aan beton, metaal, baksteen, leer en hout. Deze materialen zorgen voor een stoere en robuuste uitstraling. Daarnaast kun je ook gebruik maken van stoffen, zoals denim en canvas, om de industriële sfeer te versterken.
 • Hoe kun je een industrieel interieur gezellig maken?
  Een industrieel interieur kan soms wat kil en afstandelijk overkomen. Om je interieur wat gezelliger te maken, kun je gebruik maken van accessoires en decoraties. Denk hierbij aan zachte kussens, warme plaids en vloerkleden. Ook kun je planten toevoegen om wat meer leven en kleur in je interieur te brengen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van verlichting om de sfeer in je interieur te bepalen. Kies bijvoorbeeld voor stoere industriële lampen of juist voor warme sfeerverlichting.


Industriële raambekleding: tips en inspiratie

Raambekleding speelt een belangrijke rol bij het creëren van een industriële sfeer in huis. Hieronder geven we een aantal tips en inspiratie voor het toepassen van industriële raambekleding in jouw interieur.

Industriële jaloezieën
Industriële jaloezieën zijn perfect voor een industrieel interieur. Ze zijn gemaakt van robuuste materialen, zoals aluminium en hout, en hebben een stoere uitstraling. Daarnaast kun je met jaloezieën zelf de lichtinval bepalen, waardoor je de sfeer in je interieur kunt beïnvloeden.
Donkere rolgordijnen
Donkere rolgordijnen zijn ook een goede keuze voor een industrieel interieur. Ze zijn gemaakt van grijze of antracieten kleurenstof en hebben een strakke en minimalistische uitstraling. Daarnaast zorgen donkere rolgordijnen voor een industriële touch in je interieur.
Stoere gordijnen
Wil je liever gordijnen gebruiken? Kies dan voor stoere en robuuste gordijnen van natuurlijke materialen, zoals linnen en katoen. Hiermee creëer je een warme en gezellige sfeer in je interieur. Je kunt de gordijnen ook combineren met industriële jaloezieën voor een stoere look.
Raamfolie met industriële print 
Wil je je ramen een industriële uitstraling geven, maar wil je geen nieuwe raambekleding aanschaffen? Kies dan voor raamfolie met een industriële print. Hiermee geef je je ramen een stoere look zonder dat je nieuwe raambekleding hoeft aan te schaffen.
Combineer verschillende raambekleding
Je kunt ook verschillende soorten raambekleding combineren voor een stoere en speelse uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor industriële jaloezieën in combinatie met stoere gordijnen, of combineer donkere rolgordijnen met gordijnen. Hiermee creëer je een unieke en persoonlijke uitstraling in je interieur.

Waarom kiezen voor een industrieel interieur?

Nu je meer weet over de kenmerken van een industrieel interieur en hoe je deze stijl kunt toepassen in je raambekleding, vraag je je misschien af waarom je zou kiezen voor een industrieel interieur. Hieronder geven we een aantal redenen waarom een industrieel interieur een goede keuze kan zijn.
Tijdloze uitstraling Een industrieel interieur heeft een tijdloze en robuuste uitstraling die nooit uit de mode zal raken. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je interieur snel veroudert en kun je jarenlang genieten van een stoer en industrieel interieur.
Makkelijk te onderhouden Doordat er voornamelijk gebruik wordt gemaakt van robuuste en natuurlijke materialen, is een industrieel interieur makkelijk te onderhouden. Denk hierbij aan materialen zoals beton, metaal en leer. Deze materialen zijn gemakkelijk af te nemen met een vochtige doek en gaan lang mee.
Personaliseerbaar Een industrieel interieur is gemakkelijk te personaliseren. Door het gebruik van neutrale kleuren en ruwe materialen kun je eindeloos variëren met accessoires en decoraties. Hierdoor kun je een unieke en persoonlijke sfeer creëren in je interieur.

Conclusie

Een industrieel interieur is een stoere en robuuste interieurstijl die steeds populairder wordt. Door het gebruik van natuurlijke materialen en neutrale kleuren creëer je een tijdloze en persoonlijke sfeer in huis. Raambekleding speelt hierbij een belangrijke rol en kan zorgen voor een extra industriële touch in je interieur. Of je nu kiest voor industriële jaloezieën, metalen rolgordijnen of stoere gordijnen, er is altijd een oplossing die past bij jouw smaak en interieur. Met een industrieel interieur geniet je jarenlang van een stoere en tijdloze uitstraling in huis.