Het is al weken zomer in Nederland. De zon schijnt volop, de temperaturen lopen op en het leven van veel mensen verplaatst zich naar buiten waar gezellig met vrienden en familie wordt samengekomen. Waar we buiten genieten van de warmte, daar willen we het binnen koel houden. Een lekker koel huis is meer dan welkom als de temperaturen hoog oplopen. Met de juiste raamdecoratie houd je de zon en daarmee ook de warmte tegen. We leggen in dit artikel uit waarom je voor vouwgordijnen kunt kiezen als warmtewerende raambekleding.

Warmte weren met raambekleding

Ramen in huis laten niet alleen veel licht binnen, maar ook warmte. Het is daarom geen overbodige luxe om warmtewerende raambekleding zoals vouwgordijnen voor jouw ramen te hangen.  Hoeveel warmte er wordt tegengehouden is wel afhankelijk van de stofdikte. Verduisterende stoffen hebben namelijk een hogere isolatiewaarde dan transparante gordijnstoffen en zullen dus ook beter de warmte weren.

Voering als extra isolatie

Is een verduisterende gordijnstof niet voldoende, dan kun je er ook voor kiezen om bepaalde stoffen te laten voeren. Onze collectie vouwgordijnen kun je extra laten voeren met een thermische voering. De isolerende functies van een thermische voering leveren veel voordelen tijdens de zomer én wintermaanden. In de zomer zorgt deze voering, die je optioneel kunt toevoegen aan je vouwgordijn, ervoor dat de warmte buiten blijft en koel binnenshuis. Tijdens de wintermaanden zal de thermische voering ervoor zorgen dat de kou buiten blijft.

Onze collectie warmtewerende raamdecoratie

Onze raambekleding op maat wordt bij 123jaloezie.nl van begin tot eind op maat gemaakt en stel je volledig zelf samen. Je bepaalt zelf de uitstraling van de raambekleding dat perfect past in jouw interieur. We snappen dat het lastig kan zijn om de kleuren te beoordelen vanaf een beeldscherm. Je kunt daarom bij ons gratis monsters aanvragen. Je kunt dan het materiaal, de kleuren en de stoffen in het echt bekijken en eerst matchen met jouw interieur. Vraag ze nog voor 16:30 uur aan, want dan heb je ze de volgende dag al in huis.

Vraag monsters aan