Zachte kleuren en zachte materialen kenmerken de interieurstijl romantisch wonen. Maar ook mooie bloemen en vaasjes of een fijn zacht vloerkleed zijn enkele voorbeelden die niet in een romantische inrichting mogen ontbreken. Vergeet daarbij niet dat passende raamdecoratie een romantische sfeer compleet kan maken, zoals: houten jaloezieën, PVC jaloezieën of vouwgordijnen. In dit blog laten we verschillende soorten raamdecoratie zien die goed passen en niet mogen ontbreken in jouw romantische inrichting.

Houten jaloezieën

Hout zie je veel terug in een romantisch interieur, dit komt vanwege de warme en natuurlijke uitstraling van houten jaloezieën. Ze passen daarom perfect bij een romantische interieurstijl. Maar naast een warme uitstraling bepaal je zelf eenvoudig de gewenste privacy en lichtinval. Je kunt de lamellen namelijk eenvoudig tuimelen, zodat je geen inkijk hebt van buiten. Perfect als je het ’s avonds gezellig en knus wil maken met kaarsjes aan. De houten jaloezieën van 123jaloezie zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes: 25mm, 35mm, 50mm en 65mm en worden volledig op maat gemaakt

 Starwood houten jaloezie                                Lindehout jaloezie

Starwood houten jaloezie met ladderband            Houten jaloezie met ladderband 

PVC jaloezieën houtlook

Kies je liever voor jaloezieën die waterbestendig zijn, dan zijn de PVC houtlook jaloezieën een goede keuze. PVC jaloezieën hebben de uitstraling van echt hout en doordat ze van kunststof zijn gemaakt, zijn ze ideaal voor vochtige ruimtes. PVC jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes: 35mm, 50mm en 65mm. Eén van de voordelen van PVC jaloezieën is dat het een stuk goedkoper is dan echt houten jaloezieën. Bovendien gaan ze langer mee dan hout en vereist het minder zorg. Je hebt dus een goedkoper alternatief maar de warme uitstraling blijft hetzelfde. Ideaal voor een warme en natuurlijke sfeer in huis.

PVC met ladderband wit nerf                                   PVC met ladderband                                         

PVC jaloezie met ladderband                                 PVC jaloezie met ladderband                                        

 

Vouwgordijnen

Voor een romantische sfeer kun je ook kiezen voor vouwgordijnen. Vouwgordijnen geven veel warmte en sfeer aan een ruimte.  Dit product heeft horizontale vouwen in de stof, waardoor ze zich niet oprollen maar elegant opvouwen. Dit zorgt voor een romantische sfeer. Kies voor verduisterende vouwgordijnen als je je woonruimte volledig wil verduisteren, om zo de ultieme romantische sfeer te creëren en optimaal van je privacy te kunnen genieten.

  Vouwgordijn - Karine mosgroen                                 Vouwgordijn - Karine oud roze

  Vouwgordijn - Karine mosgroen                            Vouwgordijn - Karine oud roze

 

Tot slot

Neem ook een kijkje op onze Instagram pagina voor meer inspiratie over romantisch wonen of andere stijlen. Hier vind je dagelijks leuke voorbeelden, inspiratie en tips op het gebied van interieur en raamdecoratie. Houd je van romantisch wonen en heb je hulp nodig bij het maken van de juist keuze van raamdecoratie? Neem dan contact met ons op via de livechat. Ons team van specialisten staat voor je klaar!