Plisségordijnen zijn vanwege de veelzijdigheid van het product populair en dat is niet voor niets. Ze zijn bijvoorbeeld geschikt voor elke inrichting en raamtype in verschillende woonruimtes. Wij leggen uit waarom je voor plisségordijnen als raamdecoratie zou moeten kiezen.

Hoe werkt een plisségordijn?

Een plisségordijn is een type raamdecoratie waarbij de gordijnstof zich sierlijk als een harmonica in- en uitvouwt. Plisségordijnen kun je op twee verschillende manieren bedienen en dat hangt af van het type systeem. Bij een top-down/bottom-up variant heb je meerdere mogelijkheden. Het voordeel hiervan is dat je het gordijn zowel van boven naar onder als van onder naar boven kunt vouwen. Je hebt dan altijd de controle over de gewenste lichtinval én privacy. Met een top-down plisségordijn kun je enkel het gordijn van boven naar beneden trekken met een koord.

De voordelen van plisségordijnen

Plisségordijnen hebben niet alleen een moderne en chique uitstraling, maar heeft het ook de voordeel dat de stof van plisségordijnen voor het grootste gedeelte uit 100% polyester bestaat. Het verkleurt en verkrimpt daarom nauwelijks, maar het product kent nog meer voordelen:  

1. Geluiddempende werking

De honinggraatstructuur zorgt voor een geluidsreductie waarbij het geluid wordt gedempt. Plisségordijnen zorgen dus voor meer rust en stilte in huis, ideaal voor als je productief en ongestoord wil blijven werken in bijvoorbeeld je thuiskantoor.

2. Geschikt voor vele ramen

Ook de eenvoud van het ophangen en het bedienen van een plisségordijn zijn de redenen waarom veel mensen kiezen voor plisségordijnen als raamdecoratie. Maar ook de veelzijdigheid van het product speelt een grote rol voor de keuze voor plisségordijnen als raamdecoratie. Ze kunnen namelijk gemonteerd worden op verschillende soorten ramen, zoals: standaard ramen, schuine ramen, kiep-ramen of deuren. 

3. Past in elke ruimte en iedere woonstijl

Naast het feit dat je ze wel op iedere soort raam of deur kunt toepassen, passen ze ook nagenoeg in elke ruimte van je woning, zoals: keuken, slaapkamer, woonkamer of thuiskantoor. En daarbij maakt het niet uit wat voor woonstijl je hebt. Want je hebt de keuze uit verschillende soorten kleuren en stoffen. Kies bijvoorbeeld voor verduisterende stoffen als je ze in bijvoorbeeld de slaapkamer wil hangen, want dat is de ruimte waar het licht wordt tegengehouden en je volop privacy wenst. Maar je kunt ook kiezen voor een lichtdoorlatende stof als je de plisségordijnen in kantoren of woonkamers wil hangen. Je laat dan voldoende zonlicht binnen, maar hebt ook voldoende privacy wanneer jij dat wenst.

 

Plisségordijnen, energiebesparend en geluiddempend

4. Isolerend en energiebesparend

Een toegevoegde waarde van plisségordijnen is dat 't het energieverbruik (lees: energiekosten) aanzienlijk kan verminderen. Door isolerende raamdecoratie op te hangen dring je de warmte dat verloren gaat terug. Je hoeft je met plisségordijnen in de winter dus absoluut geen zorgen te maken dat de warmte uit je woning verdwijnt of dat het de kou binnenlaat. Het heeft dus een dubbele werking, want in de zomer houdt het de warmte weer tegen. Dus je airco of ventilator kan in de zomer lekker uit blijven staan.

5. Bepaal lichtinval en privacy

Afhankelijk van het stofsoort bepaal je de lichtinval en privacy in huis. Wil je een zacht en een gedimd lichtinval in huis, dan kies je voor een lichtdoorlatende stof als je het zonlicht wil laten filteren. Maar je creëert tegelijkertijd ook voor een geborgen gevoel zonder inkijk. De keuze voor je stof bepaalt natuurlijk hoeveel licht je naar binnen wil laten schijnen. Ideaal voor die een romantische avond waar je volop privacy wenst. Kies je voor een verduisterende stof, dan kun je ze perfect toepassen in de slaapkamer. De verduisterende stoffen laten namelijk geen licht door. Ideaal voor een fijne slaapomgeving.

Tot slot

Plisségordijnen heeft dus veel voordelen om ze thuis toe te passen. Wil je weten hoe de plissé stoffen matchen met de rest van je interieur? Vraag dan gratis proefmonsters aan. Wil je weten hoe het dat werkt? Je leest hier meer informatie over het aanvragen van monsters. Je hebt de monsters binnen 1 werkdag al in huis. Nadat je jouw favoriete plisségordijnen hebt gekozen, kun je de ramen inmeten. Het inmeten van plisségordijnen is geen moeilijk proces, maar dient wel zorgvuldig gedaan te worden. Voor elk systeem is er een aparte inmeetinstructie die is afgestemd op het systeem en hoe je je plisségordijn gemonteerd wil hebben. Wij hebben ze stap-voor-stap voor je uitgeschreven via deze pagina.

Bekijk alle plisségordijnen