Het schoonmaken en onderhouden van elektrische rolgordijnen dient regelmatig gedaan te worden, want zo gaan ze langer mee en geven je meer woonplezier. Het reinigen en schoonmaken van vlekken en vuiligheden lijkt een enorme klus, maar is relatief eenvoudig. Het verwijderen van stof en vuil lijkt een enorme klus, maar is relatief eenvoudig. We geven je een aantal tips die je kunnen helpen bij het schoonmaken van een elektrisch rolgordijn.

Reinig vlekken en verwijder opgehoopte stof

Laat het stof volledig naar beneden uitrollen en neem dan de opgehoopte stof af met een vochtig doekje. De hardnekkigste en ergste vlekken zullen minder zijn. Heb je na deze stap geen vlekken meer op het stof, dan is dat in principe al voldoende om je elektrische raambekleding schoon te hebben.

Een sopje gebruiken

Als de vlekken nog zichtbaar zijn, dan dien je deze als volgt te behandelen. Vul een emmer met lauwwarm water en een mild wasmiddel, zodat er een sopje ontstaat. Gebruik daarna een zachte doek om de vlekken die nog zichtbaar zijn te behandelen met het sopje. Zijn er meerdere vlekken zichtbaar die behandeld moeten worden, dan dien je deze één voor één te behandelen. De elektrische rolgordijnen mogen niet te nat worden, dus wij raden het af om het rolgordijn in één keer te wassen. Let er wel op dat je na deze stap het rolgordijn goed droogmaakt en het stof niet langer dan 1,5 uur nat laat zijn.

Droog het gordijn af

Na de vorige stappen is het nu tijd om jouw elektrische rolgordijn goed te drogen. Gebruik hiervoor een droge en schone doek. Het vocht wordt hierin opgenomen en dit zal het rolgordijn mooier en schoner laten drogen.

Hang je elektrische rolgordijn uit!

Na het schoonmaken is het nu tijd om je rolgordijn goed te laten drogen. Dit doe je door ze uit te laten hangen en te laten drogen in de lucht. Zo bevorder je het droogproces. We adviseren het rolgordijn pas op te rollen als het volledig droog is.

Terug naar overzicht