Welke raamdecoratie je voor je woning ook kiest. Het moet niet alleen stijlvol zijn, ook de functionaliteit ervan is erg belangrijk. Als je nieuwe raambekleding zoekt, kom je voor veel keuzes te staan. Je stelt vragen zoals: wat past er het beste bij jouw ruimte en interieur? Maar ook: zijn ze praktisch en gebruiksvriendelijk? We delen in dit artikel verschillende soorten raambekleding per ruimte.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn enorm populair voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. Uiteraard is dit type raamdecoratie beschikbaar in een lichtdoorlatende, transparante en verduisterende stof. Een verduisterende rolgordijn is ideaal voor de slaapkamer. Je slaapt dan ook tijdens de zomermaanden als een roos als het buiten nog tot laat licht is. Kies je voor een lichtdoorlatende stof of transparante stof, ook dan kun je eenvoudig de lichtinval bepalen. Het verduistert niet je ruimte, maar het zorgt wel voor een natuurlijke lichtinval en voorkomt de inkijk van buitenaf. Naast dat ze een strakke uitstraling hebben, vangen rolgordijnen ook weinig stof op en is het onderhouden van dit type raamdecoratie een eitje en neemt het niet veel tijd in beslag. Rolgordijnen pas je niet alleen toe in de slaapkamer, maar passen ook perfect in de keuken. En dankzij de isolerende eigenschappen heb je er tijdens de winter- en zomermaanden profijt van. De warmte verdwijnt tijdens de wintermaanden niet en in de zomer weren de rolgordijnen de warmte. Je hebt dus een heerlijk warm huis in de winter en een heerlijk koele woning in de zomer. Doordat je je verwarming tijdens in de winter niet hoog hoeft te zetten en de airco in de zomer niet aan hoeft, heeft het dus ook nog eens een positief effect op je energierekening, een win-win situatie dus. 

Verticale lamellen

Heb je een laag plafond of grote raampartijen in huis? Dan kun je kiezen voor verticale lamellen. Doordat de verticale lamellen van plafond tot aan de grond kunnen komen, maakt het je ruimte ook optisch groter. Met het speciale draaisysteem kunnen de lamellen in verschillende standen gezet worden, waardoor een uniek en harmonieus 3D effect ontstaat. Je bedient de verticale lamellen eenvoudig met een ketting en dus bepaal je letterlijk in één handomdraai de sfeer in huis. Met verticale lamellen kies je de mate van daglicht, speel je met schaduwen of sluit je de lamellen helemaal af. Alle standen zijn haast mogelijk. Of je nu gaat voor een basic uitstraling of wel wat meer pit wilt, verticale lamellen zijn er in heel veel kleuren en uitvoeringen én worden helemaal op maat gemaakt. Ze passen dus bij iedere woonstijl.

PVC Jaloezieën

Onze collectie PVC jaloezieën past in iedere woonstijl en zorgen voor een strakke look in huis. Ze zijn verkrijgbaar in warme neutrale kleuren of aardetinten. En net zoals bij echt hout zie je bij PVC Jaloezieën de nerven, maar zijn ze wel vochtbestendig in vergelijking tot houten jaloezieën. Je kunt PVC Jaloezieën bijna overal in huis wel kwijt, zoals bijvoorbeeld in de keuken of badkamer. Bovendien zijn ze ook nog eens makkelijk te onderhouden, omdat je het makkelijk eens in de periode met een sopje de lamellen kunt reinigen.

Eerst de kleuren in het echt zien?

We kunnen het ons voorstellen als je de kleuren eerst in het echt wil zien. Bestel daarom gratis monsters. Vraag je deze nog voor 16:30 uur aan, dan heb je ze de volgende dag al in huis en kun je meteen beginnen met matchen!

Vraag monsters aan