Ben jij op zoek naar een interieurstijl die rust uitstraalt, maar toch stijlvol is? Dan is de Japandi-stijl iets voor jou! Deze interieurstijl combineert de minimalistische en rustgevende uitstraling van Japan met de gezellige en warme sfeer van Scandinavië. En het goede nieuws is dat je deze stijl gemakkelijk kunt integreren in je raamdecoratie! In deze blog geven wij jou tips en ideeën om de Japandi-stijl toe te passen op je raamdecoratie.

Tip 1: Kies voor natuurlijke materialen

Een van de kenmerken van de Japandi-stijl is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en linnen. Dit past perfect bij raamdecoratie, omdat het natuurlijke licht mooi filtert en een rustgevende sfeer creëert. Kies bijvoorbeeld voor houten jaloezieën in lichte kleuren of bamboe rolgordijnen. Combineer dit met een linnen gordijn in een neutrale kleur om het geheel af te maken.

Tip 2: Ga voor eenvoud

Less is more in de Japandi-stijl. Ga daarom voor eenvoudige raamdecoratie zonder te veel tierelantijntjes. Kies bijvoorbeeld voor plisségordijnen in een effen kleur of voor een simpel vouwgordijn in een natuurlijke tint. Dit zorgt voor een minimalistische uitstraling en past perfect bij de rustgevende sfeer van deze stijl.

Tip 3: Kies voor aardetinten

Aardetinten zijn onmisbaar in de Japandi-stijl. Kies daarom voor raamdecoratie in natuurlijke kleuren zoals beige, grijs, bruin en wit. Deze kleuren passen goed bij de natuurlijke materialen en zorgen voor een rustgevende uitstraling. Combineer bijvoorbeeld een grijze plisségordijn met een witte jaloezie voor een stijlvol geheel.

Tip 4: Voeg wat groen toe

Planten zijn een belangrijk onderdeel van de Japandi-stijl. Ze brengen niet alleen leven in je interieur, maar zorgen ook voor een ontspannen en rustgevende sfeer. Voeg daarom wat groen toe aan je raamdecoratie met bijvoorbeeld hangplanten of een vensterbank gevuld met kleine plantjes. Combineer dit met natuurlijke raamdecoratie voor een stijlvolle en ontspannen look.

Tip 5: Gebruik subtiele patronen

Hoewel de Japandi-stijl vooral bekend staat om zijn eenvoudige en minimalistische uitstraling, kan het soms ook leuk zijn om een subtiel patroon toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor raamdecoratie met