Simpel en functioneel zijn enkele eigenschappen van rolgordijnen waar ze veelal bekend om staan, maar tegenwoordig kun je daar ook ‘makkelijk’ aan toevoegen; de elektrische rolgordijnen hebben namelijk hun intrede gedaan. Het grote verschil ligt niet alleen in de bediening, maar kent volgens ons véél meer voordelen dan normale rolgordijnen. Wij benoemen er een paar in deze blog!

Het gemak

Een groot verschil met normale rolgordijnen is de bediening. Elektrische rolgordijnen hoeven niet meer met een ketting bediend te worden, maar bedien je gemakkelijk met een afstandsbediening, wandschakelaar of met home automation.
Drukken op pijltje omhoog of pijltje omlaag is meer dan genoeg, makkelijker dan dat gaat het niet worden. Bovendien behoud je ook nog eens de kwaliteit van je rolgordijnen, waardoor het langer meegaat. Even iets te hard aan het koord trekken of je doek stuktrekken is met een elektrisch rolgordijn verleden tijd.

Onderdeel van je Smart Home

We benoemden het net al even kort, maar dankzij het koppelen met je smart home apparaten haal je met elektrische rolgordijnen de luxe in huis. Verbind je elektrische rolgordijnen met het TaHoma Smart Home systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat jij je rolgordijnen niet alleen kinderlijk eenvoudig via spraakbediening kunt bedienen, maar ze ook nog eens kunt timen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. 

 

Grote ramen bedienen met elektrische rolgordijnen

Automatisch met één druk op de knop

Met elektrische rolgordijnen kan je dus de bediening volledig naar eigen hand zetten. Je filtert het licht of verduistert je hele woonruimte wanneer jij dat nodig vindt met één druk op de knop! Ideaal voor hoge, grote of moeilijk bereikbare ramen. Maar natuurlijk ook erg fijn als je geen zin hebt om op te staan en lekker in bed wil blijven liggen op een luie zondag of lekker onderuit gezakt blijven zitten op je heerlijke loungebank.

Bedien meerdere rolgordijnen tegelijk

Nog een voordeel van elektrische rolgordijnen is dat je eenvoudig meerdere rolgordijnen tegelijk kunt bedienen. Met veel ramen in een ruimte is dat namelijk ideaal. En sluit je je elektrische rolgordijnen aan op slimme apparaten, zoals: Google Home of Alexa via de Tahoma Connectivity Kit, dan kan je dit ook nog eens via spraakbesturing doen. Makkelijker kan bijna niet.

Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen

Dankzij het draadloze ontwerp zijn er geen stroomkabels nodig en dat maakt de elektrische rolgordijn dé perfecte upgrade voor gezinnen met jonge kinderen. Er is dus geen verstikkingsgevaar, want zonder een bedienbare ketting en handmatige snoeren heb je elektrische raambekleding in huis dat gegarandeerd 100% kindveilig is. Je kunt dus met een gerust hart je kind in zijn of haar eigen kamer laten spelen, zonder zorgen te hoeven maken of dat wel goed gaat met de koorden van raambekleding die een lus vormen.

 

Eenvoudig rolgordijnen bedienen in slaapkamer

Voor ieder wat wils

Nog een voordeel voor gezinnen met jonge kinderen is het aanbod in vele verschillende kleuren. Net zoals bij de normale rolgordijnen zijn de elektrische rolgordijnen helemaal naar eigen smaak samen te stellen. De elektrische rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stofsoorten. Kies bijvoorbeeld voor verduisterende elektrische rolgordijnen. De verduisterende stof voorkomt dat je er niet doorheen kan kijken en laat zelfs geen licht door. Erg geschikt dus voor de slaapkamer als je een betere nachtrust wil. Een lichtdoorlatende stof voor als je wel op je privacy gesteld bent, maar wel wat licht wil doorlaten in de kamer en een transparante stof als je graag naar buiten wil blijven kijken als je rolgordijnen zijn uitgerold.

 

Bekijk onze collectie elektrische rolgordijnen