In 2024 zien we een mix van verschillende woontrends terugkomen in onze interieurs. De kleur terracotta is dé kleur van het jaar, maar ook de woonstijl modern 70's, curved lines, klassiek chique en duurzaamheid zijn populair. In dit blogartikel geven we je een overzicht van de belangrijkste woontrends van 2024.

Terracotta: de kleur van 2024

Terracotta is een warme, aardse kleur die perfect past bij het verlangen naar rust en ontspanning dat we na de coronapandemie voelen. De kleur is ook tijdloos en past in elk interieur. Je kunt terracotta gebruiken als accentkleur, maar ook als basiskleur voor je interieur.

Terracotta gordijnenTerracotta gordijnen

Modern 70's: comfortabel en gezellig

De woonstijl modern 70's is een mix van modern design en nostalgische invloeden uit de jaren 70. Kenmerkend voor deze woonstijl zijn ronde vormen, natuurlijke materialen en warme kleuren. In 2024 zien we deze woonstijl terugkomen in meubels, accessoires en raamdecoratie.

Curved lines: voor een zachte uitstraling

Naast de ronde vormen van de modern 70's-woonstijl zien we in 2024 ook veel curved lines terugkomen in het interieur. Deze vloeiende vormen zorgen voor een zachte en harmonieuze uitstraling. Je kunt curved lines terugvinden in meubels, accessoires en raamdecoratie.

Klassiek chique: met diepe kleuren

Klassieke kleuren zoals donkerblauw, donkergroen en donkerrood zijn in 2024 weer helemaal in. Deze kleuren geven je interieur een chique en elegante uitstraling. Je kunt deze kleuren gebruiken voor je muren, meubels of accessoires.

Hout, bamboe en linnen: natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en linnen zijn in 2024 nog steeds erg populair. Deze materialen zorgen voor een warme en gezellige sfeer in je interieur. Je kunt natuurlijke materialen gebruiken voor je vloeren, meubels, accessoires en raamdecoratie.

Elektrificatie: voor meer functionaliteit en comfort

Elektrificatie is een trend die al een aantal jaar aanhoudt en ook in 2024 nog steeds populair is. Denk hierbij aan slimme verlichting, electrische raamdecoratie en thermostaten. Elektrificatie zorgt voor meer functionaliteit en comfort in je huis.

Duurzaamheid: een blijvende trend

Duurzaamheid is een trend die al jarenlang aanhoudt en ook in 2024 nog steeds relevant is. Steeds meer mensen kiezen voor duurzame meubels, accessoires en raamdecoratie. Duurzame materialen zijn beter voor het milieu en gaan vaak langer mee.

Raamdecoratietrends 2024

Ook in de raamdecoratie zien we een aantal trends terugkomen in 2024. Zo zijn natuurlijke materialen zoals linnen en katoen nog steeds populair. Ook zien we veel raamdecoratie met curved lines, zoals ronde gordijnen en plisségordijnen. Elektrificatie is ook in de raamdecoratie een trend. Zo kun je kiezen voor smart blinds die je met je smartphone kunt bedienen.

Conclusie

De woontrends van 2024 zijn een mix van verschillende invloeden. We zien warme kleuren, natuurlijke materialen, curved lines en duurzaamheid terugkomen in onze interieurs. Met deze trends creëer je een interieur dat comfortabel, gezellig en duurzaam is.