De zomer nog in volle gang en daarmee is het ook dé perfecte tijd om aan de slag te gaan met je interieur, bijvoorbeeld met nieuwe raambekleding. Voor iedere interieurstijl is er passende raamdecoratie te vinden. Maar hoe weet je nou of je een goede keuze maakt voor jouw interieur? Naast de functies van raambekleding en de voorkeur voor bepaalde stoffen en materialen speelt de kleur ook een grote rol in je interieur. Wij delen in dit artikel de kleurentrends van raamdecoratie van deze zomer.

Subtiel en basic kleuren

Dit jaar zijn de pastelkleuren helemaal hot! Deze kleuren zijn rustig, subtiel, basic en zorgen voor een ontspannen sfeer in huis. Met onze rolgordijnen of vouwgordijnen verkrijgbaar in deze kleurtinten maak jij een goed begin. Of je gaat voor frisse zomerse kleuren zoals groen, beige of wit. Deze kleuren werken goed in combinatie met diverse stijlen en kunnen een positief verschil maken in jouw interieurstijl. Wees niet bang om avontuurlijk te zijn met donkere kleuren als toevoeging in een romantische interieur of strak interieur. 

Wit en lichte tinten

Wil je toch meer voor witte en lichte tinten gaan? Een strak interieurstijl met witte rolgordijnen zorgen voor rust en kalmte in je woonruimte. Wil je gaan voor een iets romantische stijl? Dan kun je ook kiezen voor witte vouwgordijnen. Raambekleding in het wit zorgt ook voor een goede basis, want je kunt er qua inrichting alle kanten mee op. Geef het meer bijvoorbeeld ook meer pit door accessoires met donkere kleuren toe te voegen aan het geheel. 

Pastelkleuren

Pastelkleuren zijn al enkele jaren een trend en dat zal zeker niet snel veranderen. Pasteltinten zijn voor bijvoorbeeld thuiskantoren enorm populair. Ze hebben een kalme uitstraling van zichzelf, ideaal dus voor in een ruimte waarin je druk bent met van alles en nog wat. Raambekleding met pastelkleuren zullen dus nog steeds hot zijn, ook na de zomer. Bovendien kun je alle kanten op met raambekleding in een pastelkleur als basis. Net zoals de wittinten kun je raambekleding in een pastelkleur als beige of zacht roze perfect combineren met accessoires en meubels in donkere kleuren.

Donkere kleuraccenten voor het complete plaatje

Hoewel de pastelkleuren en andere lichte kleuren populair en de trend van nu zijn, hoef je niet bang te zijn dat je met donkere kleuren de verkeerde keuze maakt. Veel mensen denken vaak dat het gebruik van veel donkere kleuren de ruimte optisch kleiner kunnen maken. Zolang je de juiste balans heb in je woonruimte en goed varieert met donkere en lichte kleuren, zit je namelijk goed. Met donker gekleurde rol- of vouwgordijnen, zoals zwart, bruin of donkerblauw kun je nog steeds een grote woning creëren als je er lichtgekleurde meubels en accessoires aan toevoegt of een licht gekleurde vloer hebt. Het combineren van donkere en lichte kleuren geeft je ruimte meer textuur en diepte.

De kleuren in het echt zien?

Er is dus heel veel mogelijk. We kunnen ons voorstellen als je de kleuren in het echt wil zien. Daarom kun je bij 123jaloezie.nl gratis 6 monsters bestellen. Vraag ze nog voor 16:30 aan, dan kun je je favoriete kleuren al de volgende dag in het echt zien en matchen met de rest van je interieur!

Vraag monsters aan