Zwart-wit brengt rust in je huis en je kunt er nooit de fout mee ingaan. Zwart geeft je kamer een stoere uitstraling en wit maakt het liever en ruimtelijker. Een perfect contrast dus. Een zwart-wit interieur laat je kamer ook groter lijken.

Een zwart-witte inrichting saai? Integendeel. Door verschillende materialen en patronen met elkaar te mixen, houd je het spannend. Vind je uitsluitend zwart en wit wel erg, eeeh, zwart-wit, kies dan één extra accentkleur. Zo voorkom je dat het een al te druk geheel wordt. Het mooie van zwart-wit is dat je het met alle tinten goed kunt combineren. Verf bijvoorbeeld één wand in de accentkleur, of neem deze kleur als basis voor je accessoires. Bijvoorbeeld mintgroen in het voorjaar en okergeel in het najaar.

Bij een zwart-wit interieur hoort passende raambekleding. Bij deze trend kiest men vaak voor jaloezieën, vanwege de strakke uitstraling. Het mooie van jaloezieën is dat je de lichtinval optimaal kunt regelen. Witte jaloezieën zijn ‘veilig’, ze kunnen altijd. Met zwarte jaloezieën creëer je wat meer pit en warmte in je interieur. Het is ook een kleur waarbij andere kleuren goed uitkomen.