Minimalisme is een eenvoudig, praktisch, eigentijds ontwerp, waardoor het interieur van jouw huis open en comfortabel aanvoelen. Van keukens, tot slaapkamers, tot badkamers; minimalisme werkt voor elke kamer in huis. Met een minimalistisch ontwerp moet elke functie een praktisch doel hebben. Gordijnen of draperieën bieden misschien een gezellige sfeer, maar voegen niet echt iets nieuws of vernieuwends toe. Jaloezieën zijn een een goede en modernere optie.

Als het gaat om minimalistische jaloezieën, is er een breed scala aan opties die kunnen werken. Misschien wil jij een aantal van onze gratis samples bestellen om de optie te kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

Overweeg een klassieke houten jaloezie

Houten jaloezieën zijn al jaren populair. Als je gaat voor een strakke, opgeruimde uitstraling die perfect aansluit bij minimalistische designnormen en je privacy wilt van de buitenwereld, dan zijn houten jaloezieën wellicht de keuze voor jou.

Als je een natuurlijk tintje wilt geven aan een minimalistische ruimte, dan kunnen houten jaloezieën jouw doel goed dienen. Kenmerken van minimalisme zijn strakke lijnen, open ruimtes en monochromatische kleuren, die licht en zacht zijn en naar de achtergrond verdwijnen. Het hout heeft een van nature een elegante esthetiek, wat ze in combinatie met de strakke horizontale lamellen geschikt maakt voor een minimalistisch design.


Dakraam rolgordijn voor de slaapkamer

Een minimalistische slaapkamer omarmt de "less is more"-filosofie en vermindert veel van de sierlijke versieringen, prullaria of drukke patronen die vaak in slaapkamers worden aangetroffen. Het biedt een rustgevende, functionele en warme ruimte. Een opgeruimde slaapkamer geeft de slaper een opgeruimd hoofd.

Het is erg belangrijk om een koude sfeer te vermijden en gebruik te maken van functionele ontwerpmogelijkheden in de minimalistische slaapkamer. Ons dakraam verduisterende rolgordijn is het perfecte voorbeeld van functionaliteit gecombineerd met stijl. Geniet van uitslapen in je rustige minimalistische slaapkamer. Bekijk nu ons assortiment dakraam rolgordijnen.


Jaloezieën voor de keuken of badkamer

De sleutel voor elke keuken- of badkamerrolgordijnkeuze is dat de jaloezieën waterbestendig zijn en bestand zijn tegen vochtige omgevingen. Badkamers en keukens zijn twee kamers in huis die het meest worden geassocieerd met rommel, wat het ultieme nee is als je een minimalistische look probeert. Een stijl die kan werken, is het gebruik van een felle kleur om jaloezieën een kenmerk van de minimalistische kamer te maken.

Rolgordijnen, aluminium jaloezieën en jaloezieën van imitatiehout zijn allemaal geschikte opties. Als een reeks grijstinten in de badkamer gebruikt, kunnen wenge jaloezieën van imitatiehout een stijlvolle optie zijn, die de uitstraling van hout bieden en tegelijkertijd de waterdichte eigenschappen van PVC behouden. Rolgordijnen kunnen een felle kleur bieden en een strak, opgeruimd uiterlijk vertonen wanneer ze worden opgerold.