Jaloezieën zijn een uitstekende keuze als u belang hecht aan duurzaamheid. Of u nu kiest voor bamboe, hout, kunststof of aluminium, jaloezieën zijn sterk en tijdloos. Zo kunt u er een woonleven lang van genieten. Bovendien worden alle jaloezieën bij 123jaloezie.nl duurzaam geproduceerd.

Bij 123jaloezie.nl hechten we veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Immers, een beter milieu begint bij jezelf. We proberen ons steentje bij te dragen aan een beter leefklimaat. Daarom werken we alleen met partners die duurzame productiemethoden hanteren.

Duurzaam geteeld hout
Lindenhout en abachi vormen de basis voor onze houten jaloezieën. Het hout komt uitsluitend van duurzame houtplantages in Oost-Europa en Afrika en is FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk kent u ongetwijfeld, maar wat houdt dat nu eigenlijk in? De Forest Stewardship Council is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Zo houden wij rekening met de ecologische, sociale en economische aspecten wanneer wij hout kiezen voor onze raambekleding.

Gerecycled kunststof en aluminium
Voor de kunststof jaloezieën maken we gebruik van gerecycled kunststof. Onze innovatieve productietechnieken zorgen daarnaast voor een efficiënt energieverbruik. Hetzelfde geldt voor onze aluminium jaloezieën. Die bestaan voor minimaal tachtig procent uit gerecyclede grondstoffen. Gerecycled aluminium vermindert de CO2-uitstoot met tot tachtig procent ten opzichte van ‘normaal’ aluminium. Bovendien kenmerkt aluminium zich door een lange levensduur.

Bamboe
Bamboe jaloezieën zijn de trend van nu. Bamboe jaloezieën zijn zeer milieuvriendelijk. Bamboe is volledig afbreekbaar en groeit sneller dan hout. Bamboe kan ook vaker geoogst worden, want de plant groeit gewoon door nadat hij gekapt is. Ieder jaar maakt de moederplant nieuwe loten aan die in korte tijd tot flinke hoogte uitgroeien. Binnen no time staat er dus weer een nieuwe, grote plant.


Milieuvriendelijk, maar wel betaalbaar

Met onze jaloezieën bent u dus verzekerd van een milieubewuste keuze, maar wel voor de laagste prijs. Want wij vinden dat dat hand 

in hand moet gaan. Betaalbare jaloezieën van een hoge kwaliteit en duurzame materialen. Dat is waar 123jaloezie.nl voor staat.

‘Houten jaloezieën hebben een lange levensduur en goed voor het milieu’
Femke: “Ik wilde raambekleding die lang mee zou gaan. Stoffen gordijnen verkleuren snel of de kleur gaat je tegenstaan. Met houten jaloezieën zitten we ‘safe’. Ik weet zeker dat ik dit over tien jaar nog mooi vind. Dat de jaloezieën duurzaam zijn geproduceerd vind ik belangrijk. We leven in een tijd waarin we zuinig moeten zijn op de aarde. Het kiezen van duurzaam geproduceerde materialen helpt daarbij. Kleine moeite toch?”