Het schoonmaken en onderhouden van rolgordijnen dient regelmatig gedaan te worden, want zo kun je er langer van genieten en geven ze meer woonplezier. We geven je een aantal tips die je helpen bij het schoonmaken van rolgordijnen.

Vlekken en opgehoopte stof verwijderen

Rolgordijnen worden net als alle andere typen raambekleding na enige tijd vies. Het reinigen en schoonmaken van vlekken en vuiligheden lijkt een enorme klus, maar is relatief eenvoudig. Rol eerst de stof volledig uit naar beneden en neem dan de opgehoopte stof af met een vochtig doekje. De hardnekkigste en ergste vlekken zullen hierna minder zijn. Heb je na deze stap geen vlekken meer op het stof, dan is dat al wellicht al voldoende om je rolgordijn schoon te hebben.

Een sopje gebruiken

Zijn de vlekken nog zichtbaar? Dan dien je deze als volgt te behandelen. Vul een emmer met lauwwarm water en een mild wasmiddel, zodat er een sopje ontstaat. Gebruik daarna een zachte en vochtige doek of spons om de vlekken die nog zichtbaar zijn te behandelen met het sopje. Zijn er meerdere vlekken zichtbaar, dan dien je deze met je zachte doek één voor één te behandelen.

Maak de stof niet te nat

De rolgordijnen mogen niet te nat worden, dus wij raden het af om het rolgordijn in één keer te wassen. Let er wel op dat je na deze stap het rolgordijn goed droogmaakt en laat de stof niet langer dan 2 uur nat zijn.

Het bedienkoord reinigen

Gezien je het koord van de rolgordijn vaak in je handen zal hebben, dien je deze ook regelmatig schoon te maken. Met een licht vochtig doekje neem je het koord voorzichtig af, zodat deze weer volledig schoon zijn.

Laat goed drogen

De rolgordijnen mogen niet te nat worden, dus wij raden het af om het rolgordijn in één keer te wassen. Let er wel op dat je na deze stap het rolgordijn goed droogmaakt en laat de stof niet langer dan 2 uur nat zijn. Gebruik hiervoor een droge en schone doek. Het vocht wordt hierin opgenomen en dit zal het rolgordijn mooier en schoner laten drogen.

Hang je rolgordijn uit!

Na het schoonmaken is het nu tijd om je rolgordijn goed te laten drogen. Dit doe je door ze uit te laten hangen en te laten drogen in de lucht. Zo bevorder je het droogproces. We adviseren het rolgordijn weer op te rollen als het volledig droog is.

Terug naar overzicht