Door je aluminium jaloezieën goed te onderhouden, behouden ze hun kwaliteit en kun je er jarenlang van blijven genieten. Dit doe je door ze onder andere meerdere keren per jaar goed te reinigen. Wij vertellen welke stappen je dient te volgen, zodat je jouw aluminium jaloezieën makkelijk kunt schoonmaken en in topconditie houdt.

Dit zijn de stappen die je dient te volgen als je je aluminium jaloezieën weer als nieuw wil hebben.

  1. Stof de aluminium jaloezieën af
  2. Reinig de lamellen
  3. Alle zijden reinigen
  4. Afnemen en drogen
  5. Hang de jaloezieën uit

1. Stof de aluminium jaloezieën af

Sluit voordat je begint de lamellen van je aluminium jaloezieën geheel naar één kant. Je kunt nu de stof met een plumeau of met een zachte mondstuk op je stofzuiger de stof makkelijk verwijderen. 
Gebruik in geen geval schuursponsjes, want dan beschadig je de lamellen en komen er krassen in. Begin bij de bovenste lamel en ga elke lamel af. Met een plumeau zal je merken dat je de fijnste stofdelen moeilijk bereikbare hoeken minder goed kunt bereiken. De moeilijk bereikbare hoeken kun je wel met een microvezeldoekje bereiken.

2. Reinig de lamellen

Heb je vlekken op je lamellen, dan kun je deze met een (licht) vochtig doekje van de lamellen verwijderen. We raden wel het gebruik van wasmiddel af, omdat je dan de jaloezieën kan beschadigen.

3. Alle zijden reinigen

Wil je de jaloezieën goed reinigen, dan is het belangrijk dat beide kanten van de lamellen goed worden schoongemaakt. Je kunt ze in de open stand en in gekantelde richtingen reinigen als ze gesloten zijn. Vergeet ook de kleine hoekjes niet. Lukt dit niet met alleen een plumeau of een doek, dan kun je altijd nog een oude tandenborstel gebruiken. Ook voor hardnekkige vlekken.

4. Afnemen en drogen

Nadat je de aluminium jaloezieën hebt gereinigd kun je ze nu met een droge doek afnemen.

5. Hang de jaloezieën uit

Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen? Dan is het tijd om ze helemaal naar beneden uit te hangen. Dit is met name belangrijk om de lamellen echt goed te laten drogen.
Hierna zien ze er weer helemaal uit als nieuw en kun je weer genieten van je raamdecoratie!

Terug naar overzicht