Het schoonmaken en onderhouden van dubbele rolgordijnen dient regelmatig gedaan te worden, want zo gaan ze langer mee en geven je meer woonplezier. Het verwijderen van stof en vuil lijkt een enorme klus, maar is relatief eenvoudig. We geven je een aantal tips die je kunnen helpen bij het schoonmaken van een dubbel rolgordijn.

Vlekken en opgehoopte stof verwijderen

Rol eerst het rolgordijn volledig uit naar beneden. Doe dit eerst voor de achterste rol. Hierna kun je het rolgordijn afnemen met een vochtig doekje. De ergste vlekken en het opgehoopte stof zijn wellicht afgenomen. Heb je na deze stap geen vlekken meer op het stof, dan is het al voldoende om je rolgordijn schoon te hebben.

Gebruik een sopje

Zijn er nog hardnekkige vlekken zichtbaar? Vul dan een emmer met lauwwarm water en een mild wasmiddel zodat er een sopje ontstaat. Gebruik daarna een zachte doek om de hardnekkige vlekken te behandelen met het sopje. Heb je meerdere vlekken die behandeld moeten worden, dan dien je deze stuk voor stuk te reinigen. De rolgordijnen mogen niet te nat worden, dus het in één keer wassen raden wij daarom af. Let er wel op dat je hierna het rolgordijn goed droogmaakt en de stof niet langer dan 1,5 uur nat laat zijn.

Rolgordijn afdrogen

Nu is het tijd om het rolgordijn goed te drogen. Neem hiervoor een droge en schone doek. Het vocht wordt hierin opgenomen en dit zal het rolgordijn mooier en schoner laten drogen.

De bedienkoorden reinigen

Gezien je de koorden van de dubbele rolgordijnen regelmatig vast hebt, zul je deze ook met enige regelmaat moeten reinigen. Met een licht vochtig doekje neem je de koorden voorzichtig af. Je koorden zullen hierna weer helemaal schoon zijn.

Tijd om uit te hangen!

Na het schoonmaken is het tijd om het rolgordijn uit te hangen en te laten drogen in de lucht. Zo bevorder je het droogproces. We adviseren het rolgordijn pas op te rollen als het volledig droog is. Herhaal al deze stappen nu voor het voorste deel van je dubbel rolgordijn. Hierna zien ze er weer helemaal uit als nieuw en kun je weer genieten van je raamdecoratie!

Terug naar overzicht