Door je PVC jaloezieën goed te onderhouden, behouden ze hun kwaliteit en kun je er jarenlang van blijven genieten. Dit doe je door ze keren per jaar goed te reinigen. In principe kun je PVC jaloezieën op dezelfde wijze schoonmaken als houten jaloezieën. Wij vertellen welke stappen je dient te volgen, zodat je jouw PVC jaloezieën in topconditie houdt.

Stof de PVC jaloezieën af

Sluit de lamellen van je PVC jaloezieën geheel naar één kant. Je kunt nu de opgehoopte stof met een plumeau, een doekje of met een zacht opzetborsteltje op je stofzuiger verwijderen. Gebruik in geen geval schuursponsjes, want dan beschadig je de lamellen en komen er krassen in. Begin bij de bovenste lamel en ga elke lamel af. Met een plumeau zal je merken dat je de fijnste stofdelen moeilijk bereikbare hoeken minder goed kunt bereiken. De moeilijk bereikbare hoeken kun je wel met een microvezeldoekje bereiken.

Reinig de lamellen met water

Nadat je je lamellen van je PVC jaloezie helemaal stofvrij hebt gemaakt, kun je het nu met een (licht) vochtig doekje de hardnekkige vlekken van de lamellen verwijderen. We raden wel het gebruik van wasmiddel af, omdat je dan de jaloezieën kan beschadigen.

Alle kanten van lamellen reinigen

Wil je de jaloezieën goed reinigen, dan is het belangrijk dat beide zijden van de lamellen goed worden schoongemaakt. Je kunt ze in de open stand en in gekantelde richtingen reinigen als ze gesloten zijn. Vergeet ook de kleine hoekjes niet.

Afnemen en droog maken

Na het reinigen dien je de lamellen met een droog doekje af te nemen.

Hang ze uit!

Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen? Dan is het tijd om ze helemaal naar beneden uit te hangen. Dit is met name belangrijk om de lamellen echt goed te laten drogen.
Hierna zien ze er weer helemaal uit als nieuw en kun je weer genieten van je raamdecoratie!

Terug naar overzicht