Met de juiste raamdecoratie en raambekleding maak je jouw botanische woonstijl helemaal af. Een botanische woonstijl, en een natuurgevoel naar binnen halen, creëer je door lichte en naturel kleuren te verwerken in huis met de juiste raambekleding. Het is daarom belangrijk om de juiste keuze te maken welke kleuren, stoffen en materialen je kiest als raamdecoratie voor je botanische inrichting. Maar er zijn meer elementen die een botanische woonstijl kunnen completeren. Je leest hier waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste raambekleding bij een botanische inrichting.

Wat is een botanische inrichting?

Bij een botanische woonstijl draait het allemaal om de natuur naar binnen te halen. Een botanisch interieur kan soms ogen als een doorgeslagen jungle trend die in een huis is verwerkt. Kenmerken hiervan zijn bijvoorbeeld de kleuren groen en veel planten in een ruimte. Maar er is een groot verschil tussen een jungle trend en een botanische inrichting. Bij een botanische woonstijl gaat het om de combinatie van natuurlijke materialen, de kleur groen en Scandinavische kenmerken (Scandinavische kenmerken zijn o.a. het gebruik van veel hout, het gebruik van lichte en zachte kleuren en simpele accessoires). 

De kenmerken van een botanische inrichting

Eén van de kenmerken van een botanische inrichting is naast de kleur groen, ook het gebruik van hout, bamboe en rotan. Maar ook de kleuren beige, wit, hout, betonkleur en het gebruik van doorleefde materialen zijn geschikt voor een botanisch interieur. En kies je voor doorleefde materialen, zorg er dan voor dat deze wel groene accenten bevatten. En last but not least: planten mogen volgens ons niet ontbreken in een botanische woonstijl.

Raamdecoratie binnen een botanische inrichting

Met de juiste raambekleding en raamdecoratie maak je je botanische look helemaal af. Natuurlijk ligt het voor de hand als je je raamdecoratie kiest in de kleur groen om je botanische look in huis te completeren. Maar wat je ook kiest, de keuze voor de type raambekleding en kleur dient zorgvuldig te gebeuren en moet de volledige aandacht te krijgen. Matcht dit niet met je interieur, dan is je botanische inrichting niet compleet. Kies bijvoorbeeld voor houten jaloezieën met een donkere kleur, of PVC jaloezieën vanwege de natuurlijke uitstraling. Ook kun je natuurlijk kiezen voor vouwgordijnen, vanwege de warme look. Wil je een botanische inrichting met een moderne twist, dan kun je ervoor kiezen voor rolgordijnen of plisségordijnen als raamdecoratie.

Welke kleuren raamdecoratie passen bij een botanische inrichting?

De kleur groen voert uiteraard de boventoon binnen een botanische inrichting, maar het is belangrijk dat je de kleuren goed verdeelt en daar een goede balans in vindt. Want kies je ervoor om veel planten in huis te nemen, dan zal raamdecoratie met de kleur groen even iets teveel van het goede zijn. Kies in dat geval voor moderne en rustige tinten, zoals beige of wit. Of ga voor donkere kleuren bij lichtgetinte muren. 

Alvast de kleuren, stoffen en materialen matchen met je interieur?

We hopen dat we je een klein beetje op weg hebben geholpen bij het bepalen van jouw botanische inrichting. Haal dus snel die botanische stijl naar binnen met mooie planten, naturel kleuren, accessoires en de juiste raambekleding! Vraag nu gratis proefmonsters aan, zodat je de juiste kleuren voor jouw botanische inrichting alvast in het echt kunt bekijken. Bestel je deze voor 16:30 uur, dan heb je ze de volgende dag al in huis.
Heb je vragen over onze collectie, kleuren, materialen en stoffen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan klaar om jouw vraag te beantwoorden!

Bekijk alle raamdecoratie voor jouw botanische woonstijl