De vrolijkste en de meest kleurrijkste kamer van het huis is vaak de kinderkamer. Hier wordt heel veel gespeeld, maar ook lang geslapen. In de kinderkamer kun je als ouder volledig je creativiteit kwijt. Dit komt natuurlijk door de vele kleuren die je oneindig met elkaar kunt combineren en een speelse stijl kan creëren. Wij delen een paar tips om het kiezen van de juiste raambekleding voor de kinderkamer gemakkelijker te maken!

Pastelkleuren

Kies je voor een pastelkleur, dan kies je voor een rustige, zachte en frisse tint. Ze zijn daardoor bij uitstek perfect voor kinderkamers. Met pasteltinten in de kinderkamer kun je alle kanten op en zijn ze perfect te combineren met contrasterende en donkere kleuren. Ook de traditionele jongens- en meisjeskamer kleuren (blauw en roze) zijn uiteraard in pasteltinten beschikbaar. Bekijk bijvoorbeeld onze roze raamdecoratie of blauwe raamdecoratie in de collectie. Ideaal voor de kinderkamer, want ze zijn ook nog eens beschikbaar in een verduisterende stof en uiterst kindveilig. Maar uiteraard zijn er nog véél meer kleuren die passen bij jouw interieurstijl en de kinderkamer van je kind.

Bevorder een goede slaaprust

Een selectie uit ons assortiment raambekleding voor de kinderkamer is uiteraard ook verkrijgbaar in een verduisterende stof. Voor een kinderkamer is dat natuurlijk een must. Je wil dat je kind, naast dat zij of hij het fijn heeft in de kinderkamer, ook dat je kind volledig tot rust kan komen na een lange dag school en gespeeld te hebben. Een goede nachtrust is dus essentieel voor de ontwikkeling en groei van je kind. In ons assortiment vind je in alle geschikte verduisterende raambekleding voor de kinderkamer.

Rolgordijnen en vouwgordijnen voor in de kinderkamer

Denk je aan een kinderkamer, dan denk je aan vrolijke kamer met veel uitbundige kleuren en dus niet meteen aan een minimalistische inrichting. Een minimalistische inrichting oogt strak, waar dus perfect rolgordijnen als raambekleding kan worden toegevoegd. Om een minimalistische stijl af te maken kun je kiezen voor de kleuren: beige of grijze rolgordijnen om de stijl te completeren. Wil je een zachtere uitstraling in de kinderkamer, dan zijn vouwgordijnen erg geschikt. Met transparante vouwgordijnen laat je ook nog eens voldoende licht door, maar heb je nog steeds voldoende privacy in huis. Wil je toch voor verduisterend gaan? Dan kun je ze laten voeren.

Plissegordijnen voor de kinderkamer

Plisségordijnen hebben veel voordelen, ze zijn daardoor zeer geschikt als raambekleding voor de kinderkamer. En of je nou vaste ramen of draai- kiepramen hebt, een plisségordijn biedt altijd uitkomst.  In onze collectie vind je plisségordijnen in diverse kleuren. Met plisségordijnen creëer je een minimalistische, stijlvolle en strakke uitstraling.

Raamdecoratie combineren in de kinderkamer

Het wordt steeds populairder; verschillende soorten raamdecoratie met elkaar combineren. Je bent dan niet afhankelijk van één transparantie of stofsoort, maar je kunt verschillende mogelijkheden combineren. Je hebt overdag altijd voldoende lichtinval en privacy en ’s avonds sluit je de verduisterende raamdecoratie waarmee je de kinderkamer volledig verduisterd. Een ander voordeel van het combineren is dat de kinderkamer beter wordt geïsoleerd. Omdat er door de combinatie van raambekleding meerdere lagen voor de ramen hangen, blijft het in de zomer aangenaam koel en in de winter lekker warm. Twijfel je tussen verschillende soorten raambekleding voor de kinderkamer, vraag dan altijd gratis monsters aan. Je ontvangt een deel van het eindproduct thuis welke je kunt vergelijken en matchen met de rest van je interieur. Je weet dan zeker dat je de juiste keuze maakt.