Niek Roozen is een Nederlandse acteur en presentator en woonachtig in zijn geboortestad Haarlem. Hij is bekend van de tv-series “Brugklas”, “The Passion 2018” en heeft gespeeld in de film “Verliefd op Cuba”. Bij aankoop van zijn jaren 30 benedenverdieping appartement in de historische hoofdstad van Noord-Holland wist hij al dat hij voor jaloezieën als raamdecoratie zou kiezen. Hij vertelt ons hoe hij tot die keuze is gekomen.

Stel je even voor

Ik ben Niek Roozen acteur van beroep en woon in Haarlem. In mijn vrije tijd zet ik me graag in voor het WWF, waar ik ook ambassadeur van ben. Daarnaast houd ik natuurlijk ook van films kijken, voetbal ik graag en vaar ik graag een rondje door de grachten als het weer het toelaat.

Wat voor woning heb je?

In 2017 heb ik een woning uit de vorige eeuw gekocht. Je weet dan dat de kans groot is dat er iets aan het huis gedaan dient te worden. Ik heb daarom wat aanpassingen laten doen: zo zijn mijn elektra, vloeren en wanden compleet vervangen en vernieuwd. Dat was ook wel echt nodig, want het is een echte jaren 30 woning en met het oog op de toekomst waren dat wel de essentiële dingen die aan vervanging toe waren. Maar dat niet alleen, de kozijnen konden ook een opfrisbeurtje gebruiken en heb ik allemaal zwart geverfd.

niek roozen zwarte houten jaloezieën

Beschrijf je interieursmaak

Een opvallend interieur en een eigen stijl creëren, dat vind ik enorm leuk en is het beste wat bij mij past. Bij het uitkiezen van accessoires voor mijn huis en het bepalen van mijn interieur, houd ik geen rekening met bepaalde stijlen of trends. Een mooi voorbeeld daarvan is dat de lamp die in mijn badkamer hangt, deze past maar net aan en neemt zowat het hele plafond in beslag. Ik weet zeker dat veel mensen die links laten liggen en het zeker niet in de badkamer zouden hangen. Mijn liefde voor kleurrijke kunst kun je ook wel terug zien, want bij binnenkomst vanaf de voordeur in de gang zie je gelijk een enorm kunstwerk van Marilyn Monroe. Het is een bijzonder project, wat het is ingesneden zodat je een reliëf ziet. Al deze items hebben een eigen style en horen in principe niet bij elkaar, maar dat vind ik er nou juist zo leuk aan.

Welke producten heb je aangeschaft?

Toen ik dit huis kocht wist ik al direct wat voor raambekleding ik in huis wilde hangen. Namelijk jaloezieën. In elke straat waar ik doorheen liep, zag ik jaloezieën bijna wel voor elk raam hangen. Ik kon er niet meer omheen en werd zo ook verliefd op houten jaloezieën. Dat verklaart mijn liefde voor de jaloezieën en kon daarom niet wachten om ook mijn ramen te bekleden met houten jaloeziëen. In mijn woonkamer heb ik zwarte Sunwood houten jaloezieën met ladderband hangen, in de slaapkamer Sunwood wit houten jaloezieën en in de badkamer Sunwood grijze PVC jaloezieën. De keuze voor PVC jaloezieën in de badkamer was snel gemaakt. De badkamer is een vochtige ruimte waar ik wel per sé jaloezieën wilde hebben. Mij werd toen geadviseerd om PVC jaloezieën te hangen, omdat ze niet van echt hout te onderscheiden zijn maar ook omdat ze waterbestendig zijn. Bovendien kun je met jaloezieën gemakkelijk de lichtinval en de mate van privacy eenvoudig bepalen.

Heb je nog tips voor mensen die nog raambekleding zoeken?

Zie je raambekleding als een verlengstuk van je interieur. Door de kleuren van mijn interieur te combineren met de kleuren van mijn raambekleding, is mijn interieur één geheel geworden. En natuurlijk het feit dat ze heel makkelijk te bedienen zijn, met de bedieningskoorden bepaal je eenvoudig ook nog eens de lichtinval en sfeer in huis.

 

 

Bekijk de collectie

Ook geïnteresseerd in houten jaloezieën voor bijvoorbeeld de slaapkamer, woonkamer of thuiskantoor? Bekijk dan onze collectie houten jaloezieën en ontdek de mogelijkheden.

Bekijk alle houten jaloezieën