Jaloezieën schoonmaken kan veel tijd in beslag nemen als je dit niet met enige regelmaat doet. De opstapeling van vuil en vet (indien je je jaloezieën in de keuken hebt hangen) zorgt er dan namelijk voor dat je meer dan een paar uur kwijt kan zijn aan het schoonmaken van je lamellen. Wij delen in dit artikel 4 tips om je jaloezieën zo lang mogelijk mooi en schoon te houden.

1. Lamellen sluiten voor het schoonmaken

Wil je jaloezieën weer een fris uiterlijk geven, dan is het afstoffen van je jaloezieën de makkelijkste en beste optie. Sluit de lamellen voordat je hieraan begint, je kunt dan eenvoudig de opgehoopte stof verwijderen.

2. Stofvrij maken van jaloezieën

Nu kun je beginnen met het afstoffen van de jaloezieën. Met een vochtig microvezeldoekje of een plumeau kan je de stof van de gekantelde lamellen makkelijk verwijderen. Een andere optie is om met een zacht opzetborsteltje aan je stofzuiger de opgehoopte stof verwijderen. Begin bij de bovenste lamellen met je stofzuiger en ga dan elke lamel af. Je jaloezieën zijn hierna stofvrij!

3. Jaloezieën schoonmaken

Mogelijk kom je tijdens het afstoffen hardnekkige vlekken tegen die wat meer aandacht vragen. Wil je dat soort vlekken eruit hebben, dan raden we wasmiddel af om je jaloezieën schoon te maken. Dit kan de jaloezieën beschadigen. Een licht vochtig doekje is meestal al voldoende om dat soort vlekken eruit te krijgen. Het is belangrijk dat de lamellen niet heel nat worden. Mocht dit wel – per ongeluk – het geval zijn? Dan raden wij je aan om je jaloezieën af te nemen met een droge doek.

4. Lamellen laten drogen

Tot slot is het noodzakelijk om je jaloezie helemaal naar beneden uit te rollen, zodat alle lamellen goed kunnen drogen.

Tot slot

Heb je vragen over jaloezieën? Dan staat ons klantenserviceteam altijd klaar om je te helpen. Bel naar 0226 – 70 11 15 of stuur je vraag per e-mail. Kan je vraag niet wachten? Dan kun je ook je vraag stellen via onze Livechat.