Gordijnen kiezen voor je woon- of slaapkamer doe je niet zomaar. Om de juiste keuze te maken dien je met een aantal zaken rekening te houden. Met onze volgende tips kies jij makkelijker de juiste gordijnen.

Kies de juiste gordijnen

Om de juiste gordijnen te kiezen voor je interieur dien je rekening te houden met welke functies gordijnen als raamdecoratie moet hebben. Maar ook welke sfeer je op bepaalde momenten in huis wil creëren. En natuurlijk speelt de uitstraling van je interieur ook een grote rol. 

Wil je bijvoorbeeld een intieme sfeer creëren met gordijnen? Dan zijn vitrages een perfecte oplossing. Combineer een vitrage met een overgordijn in een warme tint. Warme tinten zorgen voor een intiem gevoel terwijl koude kleuren voor meer levendigheid zorgen.  Wil je wat meer volume? Kies dan voor overgordijnen met een dubbele plooi.


Tip: kijk eerst naar de stijl van je huis: in bijvoorbeeld oude huizen staan geplooide, rijke stoffen mooi. Terwijl bijvoorbeeld ringgordijnen niet misstaan in nieuwbouwhuizen.

Mooie gordijnen op maat kiezen

Alle soorten gordijnen van zowel vitrages, inbetweens als gordijnen kunnen op maat worden gemaakt. We bieden een uitgebreide collectie raamdecoratie aan met een hoge kwaliteit en is verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren en uitvoeringen. Bovendien is onze raamdecoratie geschikt voor in elke ruimte en iedere woonstijl.

 

Zo kies je de perfecte gordijnen op maat

  1. Is het plafond in je woonkamer hoger dan drie meter? Kies dan voor gordijnen met een dubbele plooi, met een enkele plooi heb je bijvoorbeeld geen plooivorming meer over aan de onderkant van het gordijn. Met een dubbele- of driedubbele plooi blijft de plooivorming nog zichtbaar aan de onderkant van het gordijn.
  2. Stem je favoriete gordijnen af op de inrichting of je interieurstijl. Heb je een bijvoorbeeld een mooie moderne betonnen vloer? Dan kun je warme tinten kiezen die voor meer sfeer zorgen. Heb je bijvoorbeeld een houten vloer? Overweeg dan een lichte of wittint.
  3. Natuurlijke stoffen, zoals: wol en linnen reageren sterk op luchtvochtigheid.

Houd ook rekening met de hoeveelheid licht 

Houd rekening met de hoeveelheid licht die je in je ruimt wilt. Je hebt namelijk de keuze uit lichtdoorlatende en verduisterende gordijnen. In de slaapkamer wil je de ruimte natuurlijk kunnen verduisteren. En in de woonkamer bieden lichtdoorlatende gordijnen misschien wel het mooiste effect.

Meer weten over gordijnen?

We begrijpen het maar al te goed als je meer wil weten over bepaalde gordijnen, kleuren, materialen en stoffen. Neem contact met ons op als je hierover vragen hebt. Wil je bepaalde materialen eerst in het echt zien? Vraag dan voor 16:30 gratis monsters aan, dan heb je ze de volgende dag al in huis en kun je meteen matchen met je interieur.