Bamboe jaloezieën zijn al jaren een enorm populair product. Begrijpelijk, want natuurlijke materialen laten je huis leven. Een levendige houten vloer en raamdecoratie met een natuurlijke uitstraling geven je huis direct warmte. Maar er zijn nog véél meer redenen om te kiezen voor bamboe jaloezieën. We leggen de voordelen van bamboe jaloezieën uit in deze blog.

Wat zijn voordelen van bamboe jaloezieën?

Iedereen kent wel de populaire en traditionele horizontale houten jaloezieën. De bamboe variant is daar later bij gekomen. Bamboe jaloezieën hebben veel voordelen ten opzichte van houten jaloezieën.

Bamboe jaloezieën in de slaapkamer

 1. Bamboe jaloezieën zijn licht in gewicht
  De lamellen van bamboe jaloezieën zijn dunner dan die van houten jaloezieën. Dat betekent ook dat ze iets lichter in gewicht zijn en je ze daardoor makkelijk kunt bedienen. Handig als je vaak je jaloezieën op- en neer wil halen voor bijvoorbeeld het reinigen van je ramen. 
 2. Een duurzame keuze
  Duurzaamheid, vandaag de dag een veelbesproken thema. Ontbossing is binnen dit thema een onderwerp dat ook veelvuldig terugkomt. Oplossingen zoals het aanplanten van nieuwe bomen helpt, maar is helaas niet voldoende en de bomen groeien erg traag. Bamboe groeit daarentegen razendsnel. Bamboe is daardoor een stuk minder schaars en zo draag je ook jouw steentje bij aan de natuur.  Als je voor bamboe jaloezieën kiest, dan kies je voor een duurzamere keuze dan hout.
 3. In elke ruimte ophangen
  Vanwege de natuurlijke en warme uitstraling van bamboe jaloezieën kun je ze overal wel in huis kwijt en passen ze bij elke interieurstijl. Bovendien biedt het ook de mogelijkheid om de lichtinval en privacy te bepalen, wat ten goede kan komen voor bijvoorbeeld in een thuiskantoor of slaapkamer.
 4. Bespaar op je energierekening
  Het laatste voordeel, maar zeker niet de minste, is dat je met bamboe jaloezieën kan besparen op je energierekening. Door de isolerende werking van bamboe jaloezieën kan de warmte niet uit je woning ontsnappen in de wintermaanden (en kan de verwarming een paar graden lager) én komt de warmte niet binnen tijdens de zomermaanden (waardoor de airco lekker uit kan blijven staan). Geldbesperend en duurzaam dus!

Hoe onderhoud ik bamboe jaloezieën?

Het onderhouden van bamboe jaloezieën hoeft niet veel tijd in beslag te nemen als je dit met enige regelmaat doet. Bamboe jaloezieën kun je op dezelfde manier reinigen als houten jaloezieën. Volg de stappen die we hebben beschreven in de blog: Tijd voor een voorjaarsschoonmaak. Jaloezieën reinigen doe je zo!

Bamboe jaloezieën op maat bestellen

Je kunt je bamboe jaloezieën op maat bestellen in onze webshop. Maar voordat je dit doet dienen de bamboe jaloezieën wel eerst ingemeten te worden. Wij leveren de bamboe jaloezieën op de millimeter nauwkeurig, dus het belangrijk dat het inmeten accuraat wordt gedaan. Je kunt hiervoor onze eenvoudige en duidelijke inmeetinstructies stap-voor-stap volgen. Bekijk hier de meetinstructies voor als je je bamboe jaloezieën wil inmeten.

Eerst in het echt zien

We snappen dat je zeer benieuwd bent naar onze collectie bamboe jaloezieën. Wil je de kleuren eerst in het echt zien? Bestel dan vandaag nog gratis proefmonsters voor 16:30, want dan heb je ze de volgende dag al in huis en kun je ze meteen matchen met jouw interieur.

Meer weten?

Heb je toch nog vragen over bamboe jaloezieën? Neem dan contact op met onze klantenservice via de livechat, mail, telefonisch of whatsapp. We staan klaar voor al je vragen!

Bekijk onze collectie bamboe jaloezieën