Hulp nodig?

Staat je antwoord hier niet bij of kun je niet vinden wat je zocht? Stel je vraag dan via onze Livechat. We helpen je daar verder.

Kindveilige raamdecoratie

Kindveilige raamdecoratie - raamdecoratie die veilig is.

Bij de aanschaf van je raambekleding wil je er misschien ook op letten dat deze kindveilig is. Al onze producten voldoen aan de laatst geldende Europese CEN-normen rondom kindveiligheid en worden geleverd met een kindveilige oplossing. Denk hierbij aan accessoires die toegevoegd worden om de koorden of kettingen veilig op te bergen; zoals de kettingspanner of de koordkikker. Ook bepalen we de veilige lengte van de koorden.

Om te voorkomen dat bedieningskettingen en koorden een gevaar vormen voor kinderen bieden wij bij 123jaloezie.nl verschillende oplossingen aan. Dit zorgt ervoor dat al onze raambekleding kindveilig is en je kunt kiezen welke je maar wilt; van jaloezieën, rolgordijnen tot plissegordijnen.

Bedieningskettingen

Bij kunststof kettingen gebruiken wij een verbreekbare verbinding die de twee uiteinden van de ketting met elkaar verbindt. Wanneer er een gewicht van 6kg op wordt uitgeoefend, zal deze binnen 5 seconden breken.

Bediening met verbreekbare verbinder

Kettingspanner

Een kettingspanner zorgt ervoor dat de ketting strak hangt en er geen lussen ontstaan. Een goede montage van een kettingspanner, voldoet aan de volgende eisen.
De kettingspanner dient zich minimaal 150 cm boven de vloer te bevinden. De ketting moet altijd strakgespannen staan. De kettingspanner moet stevig worden bevestigd aan de muur en mag niet bewegen of kunnen draaien

Bedieningskoorden

Een koordkikker is een hulpstuk waar lange koorden omheen gewikkeld kunnen worden. Een koordkikker zorgt ervoor dat het bedieningskoord strak hangt en er geen lussen ontstaan. Een goede montage van een koordkikker, voldoet aan de volgende eisen. De koordkikker dient zich minimaal 150 cm boven de vloer te bevinden. Als het product omhoog is, moet het losse koord helemaal om de koordkikker gewikkeld kunnen worden. Als de koordkikker hiervoor te klein is, moeten er meerdere koordkikkers worden gebruikt. Als je aan het koord trekt dat om de koordkikker is gewikkeld, mag het niet meer dan 10 cm loskomen. De koordkikker moet stevig worden bevestigd aan de muur en mag niet bewegen of kunnen draaien.

Bediening met kettingspanner

Bedieningshoogte

De bediening zal altijd 150 cm vanaf de vloer komen te hangen. Hierdoor voldoet je product aan de wetgeving rondom kindveilige raamdecoratie. Eventuele speciale wensen kun je altijd aan onze klantenservice doorgeven aan de hand van je bestelnummer.

Monster toegevoegd aan winkelwagen