Het vinden van de juiste hor kan een klusje zijn

Maar deze vragen én antwoorden over horren helpen je de juiste keuze te maken.

1. Wat is de beste soort hor voor mijn ramen/deuren?
Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het type raam of deur, de grootte en de locatie. Voor deuren zijn plisséhordeuren populair, terwijl voor ramen vaak vaste horren, rolhorren of inzethorren worden gebruikt. Het is belangrijk om te bepalen welke optie het beste past bij jouw situatie.

2. Hoe meet ik mijn ramen/deuren op voor horren?
Meet de breedte en hoogte van het kozijn boven, midden en onder nauwkeurig op en kies vervolgens de juiste maat hor. Houd er rekening mee dat sommige horren in het kozijn moeten worden geplaatst, terwijl andere op het kozijn worden bevestigd.

3. Zijn er horren die geschikt zijn voor draaikiepramen?
Ja, er zijn speciale horren beschikbaar voor draaikiepramen. Dit zijn vaak rolhorren of inzethorren die op maat worden gemaakt voor het raam.

4. Hoe kan ik mijn horren het beste schoonmaken?
Gebruik een zachte borstel of stofzuiger om het vuil en stof van de hor te verwijderen. Indien nodig, maak de hor schoon met een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en scherpe voorwerpen, omdat deze de hor kunnen beschadigen.

5. Welke merken van horren zijn het beste?
De maatwerk horren van 123jaloezie.nl worden gemaakt in Nederland door de beste producent. Je kunt daarom zeggen 123jaloezie levert de beste horren. 

6. Kan ik horren zelf installeren of moet ik een professional inhuren?
Het hangt af van jouw ervaring en vaardigheden met klussen. Sommige horren zijn eenvoudig zelf te installeren, terwijl andere een professionele installatie vereisen. Raadpleeg de installatie-instructies of vraag advies aan een professional.

7. Zijn er horren die bescherming bieden tegen pollen en allergieën?
Ja, er zijn speciale horren met een fijnmazig gaas die bescherming bieden tegen pollen en allergenen.

8. Zijn er horren die ook bescherming bieden tegen insecten zoals muggen en vliegen?
Ja, horren zijn bedoeld om insecten buiten te houden, dus bieden ze bescherming tegen muggen, vliegen en andere insecten.

9. Kan ik horren op maat laten maken en zo ja, waar kan ik dat doen?
Ja, al onze horren worden op maat gemaakt. Veel horrenleveranciers bieden deze service aan maar verkopen echter vaste maten. 

10. Wat is de levensduur van horren en hebben ze onderhoud nodig?
De levensduur van horren hangt af van het type, de kwaliteit en het gebruik. Over het algemeenkunnen horren vele jaren meegaan. Om de levensduur te verlengen is het wel belangrijk om ze goed te onderhouden. Reinig de horren regelmatig en controleer of alle onderdelen nog goed werken. Indien nodig kunnen onderdelen worden vervangen om de horren weer optimaal te laten functioneren.

Bekijk alle horren

Terug naar veel gestelde vragen

Monster toegevoegd aan winkelwagen