Inmeet instructies voor inzethorren

In de dag
Inmeet instructies voor inzethorren
Meet de breedte
Open het raam volledig en meet de breedte van de raamopening. Druk geen rubber aan tijdens het meten en gebruik geen marges bij het invoeren van de maat.
Meet de breedte
Meet de hoogte
Meet de hoogte
Open het raam volledig en meet de hoogte van de raamopening. Druk geen rubber aan tijdens het meten en gebruik geen marges bij het invoeren van de maat.
Aandachtspunten
Aandachtspunten
Aluminium dorpel
Als er een aluminium dorpel aan de onderkant van het kozijn zit (meestal te vinden op houten kozijnen), meet dan de hoogte vanaf de bovenkant van de aluminiumstrip.
Locatie aluminium dorpel
Als de aluminium dorpel voor de verticale raamstijlen zit, selecteer dit tijdens het bestellen. Dit is belangrijk voor de maat.
Frame diepte
Frame Diepte
De kaderdiepte bepaalt hoe ver het scherm zich uitstrekt. Meet de hoogte waar het insectenscherm eindigt. Bij het kiezen van de juiste kaderdiepte, houd rekening met eventuele obstakels zoals een lekkende dorpel, raamopening.
Als er geen uitstekende delen zijn, heb je over het algemeen een standaard kaderdiepte van 33 millimeter nodig. Als er iets in de weg zit, meet dan de afstand tussen het raamkozijn en dat obstakel. Mogelijke obstakels kunnen zijn: Glaskralen Luchtrooster Lekdorpel.
Aanvullende informatie
Heb je een raamkozijn zonder bijzonderheden, zoals een rolluik, screen of ander obstakel aan de buitenkant en geen uitstekende elementen op het raam zelf, zoals een luchtrooster of lekdorpel (ook wel afwateringsbalkje of afwateringsneus)? Dan kun je kiezen voor de standaard profieldiepte van 33 mm (22 mm ruimte).
Heeft het draaiende deel van jouw raam aan de buitenkant een uitsteeksel, zoals een luchtrooster, afwateringsbalkje, lekdorpel of afwateringsneus? Meet dan hoever deze uitsteekt. De standaardprofieldiepte van 33 mm heeft 22 mm ruimte voor deze onderdelen. Als het element op de buitenkant van het raam verder uitsteekt dan
22 mm, kies dan voor de profieldiepte ‘Extra diep’ van 43 mm. Dit profiel heeft 32 mm ruimte voor de onderdelen op jouw raam. Controleer wel of de diepte van 30 mm voldoende is.
Belangrijk: Meet bij een uitsteeksel op het raam ook hoe lang dit deel is. Het uitstekende deel moet minimaal 1,2 cm minder lang zijn dan de breedte van de raamopening (6 mm aan weerskanten wanneer het raam gesloten is). Controleer ook of er voldoende ruimte is aan de onder- en bovenkant van de
dorpel (minimaal 4 mm). Heb je een houten kozijn met dorpel voor de aluminium stijlen en een uitsteeksel onder op het raam? Dan moet er tussen het uitsteeksel en de dorpel minimaal 12 mm ruimte zijn.
Heb je een rolluik, screen of ander obstakel voor het raam aan de buitenkant? Meet dan de afstand tussen het raamkozijn en dat obstakel. Als die afstand meer dan 33 mm is, kies dan voor de standaard profieldiepte. Is de ruimte minder dan 33 mm, kies dan voor de profieldiepte ‘Small’ van 18 mm; deze steekt slechts 18 mm uit.
Controleer wel of de ruimte van 18 mm voldoende is.
Sluit jouw raam strak? Als het raam strak sluit, kan het zijn dat de hendel van het draaikiep-raam niet volledig meer verticaal gedraaid kan worden bij het sluiten. Je kunt dit controleren door een papiertje te vouwen tot 0,9 mm dik en op alle hoeken van het raam één exemplaar te plaatsen en dit te testen. Mocht het raam
onverhoopt niet goed meer sluiten, controleer dan de sluitnokken. Dit zijn excentrisch geplaatste, ronde nokken (aan het draaideel) die in de meeste gevallen verstelbaar zijn. Hiermee kun je extra speling creëren. Je kunt dit ook altijd navragen bij jouw kozijnen leverancier. Als het kozijn toch te strak sluit om een inzethor te kunnen plaatsen, is een goed alternatief de klemhor
Bestelmaten
Noteer de breedte- en hoogtemaat. Dit zijn de bestelmaten.
Eenheid
Voer in Breedte
mm
Voer in hoogte
mm
Monster toegevoegd aan winkelwagen