Montage instructie - verticale lamellen

Als je een foto kunt ophangen, kun je raambekleding monteren - Onze montage instructies leiden jou stap voor stap door de installatie van elk type raambekleding. Haal de DIY klusser in jezelf naar boven en start snel!

Montage instructie verticale lamellen 

Het installeren van je nieuwe verticale lamellen is eenvoudig . Volg de onderstaande instructies, bekijk de video en pak je benodigdheden. Hulp nodig? Bel, mail, chat of Whatsapp met onze klantenservice. Zij kunnen jou vast en zeker helpen. Je dient zelf voor schroeven te zorgen, aangezien deze niet worden meegeleverd. Kies schroeven met een diameter van 4 mm die geschikt zijn voor de ondergrond waarin jij jouw raambekleding gaat installeren 

Benodigdheden:

 • The outline of a vertical blind bracket
 • The outline of a child safety clip
 • The outline of a screwdriver
 • The outline of a drill
 • The outline of a tape measure
 • The outline of a pencil

0

In de dag video - verticale lamellen

 

Op de dag video - verticale lamellen

Montage instructie - stap voor stap

 • Stap 1

  Als je de verticale lamellen op de dag monteert, zorg er dan voor dat maat C aan beide kanten hetzelfde is (zie afbeelding) om ervoor te zorgen dat de verticale lamellen symmetrisch hangen.
  Als je de verticale lamellen in de dag monteert, kun jij de montagesteunen van bovenaf aan de latei bevestigen of de montagesteunen aan het raamkozijn bevestigen.

  A outline of a window, showing where to locate your brackets when installin

 • Stap 2 (optioneel) - in de dag

  Als je de montagesteunen aan de onderkant van de raamuitsparing bevestigt, meet en markeer dan de afstand (D), waarbij je rekening houdt met obstakels zoals handgrepen die uitsteken. Plaats de montagesteunen ongeveer 50 mm van de uiteinden van de rails. Als er meer dan twee montagesteunen worden geleverd, monteer dan de extra montagesteunen op gelijke afstand over de lengte van de rails. Zorg ervoor dat de bevestigingen geschikt zijn voor de muur/het oppervlak waarop je de montagesteunen monteert.

  A cross section view of the top of a vertical blind headrail
 • Stap 2 (optioneel) - op de dag

  Als je de montagesteunen aan de muur of het raamkozijn bevestigt, Plaats de montagesteunen ongeveer 50 mm van de uiteinden van de bovenrail. Als er meer dan twee montagesteunen worden geleverd, monteer dan de extra montagesteunen op gelijke afstand over de lengte van de rails. Zorg ervoor dat de bevestigingen geschikt zijn voor de muur/het oppervlak waarop je de montagesteunen monteert.

  A closeup drawing on a vertical blind bracket
 • Stap 3 (optioneel) - in de dag

  Kantel en klem de bovenrail in de montagesteun bij punt (E). Draai de bovenrail op zijn plaats totdat deze vastklikt. Om de rail los te maken, druk je op de montagesteun bij punt (F) zoals weergegeven in het onderstaande afbeelding.

 • Stap 3 (optioneel)  - op de dag

  Klem de achterkant van de bovenrail in de montagesteunen en draai de rail op zijn plaats. Zet de bovenrail vast door de korte schroef aan de voorkant van de montagesteun vast te draaien.

 • Stap 4 - koordkikker

  Je moet de koordkikker zodanig plaatsen dat de ketting met lus niet slap kan hangen. De ketting moet strak staan. Plaats de koordkikker op de gewenste positie op de muur en markeer de posities van de gaten met een potlood. Boor gaten zoals vereist.

  A diagram showing how to tension the control cord
 • Stap 5 -Koordkikker

  Schroef de koordkikker stevig aan de muur.

  A diagram showing how to install the child safety clip
 • Stap 6 (optioneel) - verticale stoffen lamellen

  Gebruik deze stap als jouw lamellen uit het stoffen assortiment komen. Haak één voor één iedere stoffen lamel aan de bovenrail. Houdt er rekening mee dat deze in de open positie staan.

  A diagram showing how to clip the vertical vanes onto the headrail
 • Stap 6 (optioneel) - verticale pvc lamellen

  Gebruik deze stap als jouw lamellen uit de pvc collectie komen. Haak één voor één iedere pvc lamel aan de bovenrail. Houdt er rekening mee dat deze in de open positie staan.

  A diagram showing how to clip the vertical vanes onto the headrail
 • Onderhoud

  Jouw raambekleding is onderhoudsvrij, maar we raden je aan om regelmatig visuele controles uit te voeren om er zeker van te zijn dat er geen onderdelen zijn beschadigd, wat kan leiden tot bedieningsproblemen en/of een veiligheidsrisico.

  Waarschuwing


  Jonge kinderen kunnen verstrikt raken door lussen in optrekkoorden, kettingen, ladderbanden en andere koorden die de raambekleding bedienen.
  Zorg ervoor dat snoeren, koorden en kettingen buiten het bereik van jonge kinderen hangen om verwurging/verstrikking te voorkomen. Deze kunnen om de nek van een kind verwikkeld raken. Verplaats bedden, kinderbedjes en meubels uit de buurt van bedieningskoorden. Bind geen koorden aan elkaar en zorg ervoor dat de koorden niet verdraaien en/of een lus vormen.

Monster toegevoegd aan winkelwagen