Monteer je nieuwe rolgordijn

Het monteren van een rolgordijn is gelukkig zeer eenvoudig, met een paar schroeven en 20 minuten van je tijd geniet jij in een mum van tijd van jouw nieuwe raambekleding.

Hoe monteer jij rolgordijnen

Het installeren van je rolgordijnen moet een eenvoudig en simpel proces zijn. Voordat je begint; moet je ervoor zorgen dat je onderstaande materialen in huis hebt, dat je raambekleding onbeschadigd is en dat alle montagesteunen zijn meegeleverd. Hulp nodig? Bel, mail, chat of start met Whatsapp zodat onze klantenservice jou kan helpen. Je dient zelf voor schroeven te zorgen, aangezien deze niet worden meegeleverd. Kies schroeven met een diameter van 4 mm die geschikt zijn voor de ondergrond waarin jij jouw raambekleding gaat installeren.  

Benodigdheden:

 • A drawing of two roller blind brackets
 • A drawing of a screwdriver
 • A drawing of a drill
 • A drawing of a tape measure
 • A drawing of a pencil

In de dag video - rolgordijnen

Op de dag video - rolgordijnen

Montage instructie - stap voor stap

 • Stap 1

  Als je de raambekleding op de dag monteert, zorg er dan voor dat maat C aan beide kanten hetzelfde is (zie afbeelding) om ervoor te zorgen dat de raambekleding symmetrisch past.
  Als je de raambekleding in de dag monteert, kun jij de montagesteunen boven aan de latei/raamkozijn, aan de voorkant van het kozijn of (bij sommige steunen) aan de zijkanten bevestigen.

 • Stap 2 (optioneel) - in de dag

  Als je de montagesteunen aan de onderkant van de raamuitsparing bevestigt, meet en markeer dan de afstand (D), waarbij je rekening houdt met obstakels zoals handgrepen die uitsteken. Plaats elke montagesteun op zijn plek en markeer de positie van de gaten. Boor een geschikt gat en monteer elke beugel met geschikte schroeven. Zorg ervoor dat de schroeven/pluggen geschikt zijn voor de ondergrond waarop jij de montagesteunen monteert. Heb jij hier vragen over neem dan contact met ons op.

 • Stap 2 (optioneel) - op de dag

  Als jij de montagesteun aan de muur of het raamkozijn bevestigt, op de dag. Plaats elke montagesteun op zijn plek en markeer de positie van de gaten. Boor een geschikt gat en monteer elke beugel met geschikte schroeven. Zorg ervoor dat de schroeven/pluggen geschikt zijn voor de ondergrond waarop jij de montagesteunen monteert.

  A diagram showing where to screw through the brackets
 • Stap 3 

  Om het volledig opgerolde gordijn tussen de montagesteunen te plaatsen, duw je het uiteinde van de niet-actieve pen in de rol (zoals afbeelding)

  A diagram showing how to clip one side of the blind into the bracket
 • Stap 4

  Terwijl je de niet-actieve pin ingedrukt houdt. Steek je het uiteinde met de ketting in de tegenoverliggende beugel. Vervolgens kan je dan de rol met de niet-actieve pin verticaal naar beneden trekken op de andere montagesteun totdat de uiteindes op zijn plaats klikken.

  A diagram showing how to clip the chain end of the blind into the bracket
 • Stap 5 - Koordkikker

  Je moet de koordkikker zodanig plaatsen dat de ketting met lus niet slap kan hangen. De ketting moet strak staan. Plaats de koordkikker op de gewenste positie op de muur en markeer de posities van de gaten met een potlood. Boor gaten zoals vereist.

  Zo bevestig je de ketting van je rolgordijnen
 • Stap 5 - Koordkikker

  Schroef de koordkikker aan de muur

  A diagram showing how to install the child safety clip
 • Onderhoud

  Jouw raambekleding is onderhoudsvrij, maar we raden je aan af en toe visuele controles uit te voeren om er zeker van te zijn dat er geen onderdelen zijn beschadigd, wat kan leiden tot bedieningsproblemen en/of een veiligheidsrisico.

  Is er iets niet in orde neem dan contact met ons op.

Waarschuwing


Jonge kinderen kunnen verstrikt raken door lussen in optrekkoorden, kettingen, ladderbanden en andere koorden die de raambekleding bedienen.
Deze kunnen om de nek van een kind verwikkeld raken. Zorg ervoor dat snoeren, koorden en kettingen buiten het bereik van jonge kinderen hangen om verwurging/verstrikking te voorkomen. Verplaats bedden, kinderbedjes en meubels uit de buurt van bedieningskoorden. Bind geen koorden aan elkaar en zorg ervoor dat de koorden niet verdraaien en/of een lus vormen.

Monster toegevoegd aan winkelwagen