Zo monteer je zelf je Perfect Fit raamdecoratie

Monteren van Perfect Fit raamdecoratie is eenvoudig via onderstaande instructie stappen.

Montage instructies - Perfect Fit

Het installeren van Perfect Fit raamdecoratie is eenvoudig. Volg onze handleiding en zorg ervoor dat je alle benodigdheden in huis hebt.

Wat zit er inbegrepen?

Frame
Frame
Montagesteunen
Montagesteunen

Benodigd gereedschap

Schroevendraaier
Schroevendraaier

Je hebt alleen een vlakke ondergrond nodig waar je het frame kunt plaatsen en in elkaar kunt schuiven.

De stappen

Stap 1: Zet het frame in elkaar

1. De onderdelen van het frame

Leg alle onderdelen van het frame op een schoon ondergrond. De raamdecoratie wordt aan de boven- en onderkant van het frame bevestigd door middel van geleidingskoorden. Deze bevinden zich aan de zijkant.

2. Monteer het frame

Bevestig de linker onderkant van het frame met de hoekverbinding. Daarna dien je de onderkant van het frame aan de hoekverbinding te schuiven. Herhaal vervolgens de stappen voor de rest van het frame.

3. Klaar voor montage aan het raam

Jouw Perfect Fit raamdecoratie is nu klaar voor montage aan het raam.

Bevestig nu de haak aan de veer.

4. Pas de spanning aan

Optioneel: draai de schroef losser in de borgring om de spanning aan te passen. Maak het snoer korter als je extra spanning wenst. Verminder de spanning door het snoer langer te maken. Draai de schroef weer vast in de borgring als je de gewenste spanning hebt bereikt.

Stap 2: Bevestig de montagesteunen

1. Bevestig de montagesteunen

Plaats de montagesteunen tussen het glas en het glasrubber. Druk de montagesteunen vervolgens goed aan.

TIP!
Om de juiste positie van de montagesteunen te bepalen, gebruik je een pasje. Plaats het pasje in de hoek van het glas en schuif de montagesteun tot de onderkant van het pasje (zie afbeelding). Herhaal deze stap voor iedere hoek.
2. Vensterlengte hoger dan 100 cm

Voor grotere perfect fit raamdecoratie zijn er twee extra montagesteunen vereist. Bepaal de positie van de extra montagesteunen aan de hand van de gaten in het perfect fit frame. Plaats de raamdecoratie tegen het kozijn. Markeer vervolgens de gaten met een potlood, deze bevinden zich aan de binnenkant van het frame. Bevestig elke montagesteun op de juiste plaats waar de gemarkeerde punten zijn afgetekend.

TIP!
Als je merkt dat de montagesteunen moeilijk te plaatsen zijn, kun je wat afwasmiddel als smeermiddel op het platte deel van de beugel gebruiken. Heb je alle beugels aangebracht? Verwijder dan overtollig afwasmiddel van het raamoppervlak.

Stap 3: Bevestig het frame en raamdecoratie aan het raam

1. Plaats het frame en raamdecoratie aan het raam

Breng het frame en de raamdecoratie in lijn met het raam en de montagesteunen.

2. Bevestig het frame en raamdecoratie aan het raam

Duw het frame per zijde in de montagesteunen op de gewenste positie. Jouw perfect fit is nu gemonteerd en klaar voor gebruik.

Monster toegevoegd aan winkelwagen