Hoe monteer je houten jaloezieën

Met onze stap-voor-stap handleiding heb jij je nieuwe jaloezieën in een mum van tijd hangen

Houten jaloezieën monteren

Het installeren van je houten jaloezie moet een eenvoudig proces zijn. Voordat je begint; moet je ervoor zorgen dat je onderstaande materialen in huis hebt, dat je raambekleding onbeschadigd is en dat alle montagesteunen zijn meegeleverd. Je dient zelf voor schroeven te zorgen, aangezien deze niet bij onze houten jaloezieën worden geleverd. Kies schroeven met een diameter van 4 mm die geschikt zijn voor het materiaal waarin jij installeert. Als je hulp nodig hebt, bel ons of start een live chat en ons getrainde klantenserviceteam kan je helpen. 

Benodigdheden:

In de dag video - houten jaloezieën

Op de dag video - houten jaloezieën

Stap voor stap montage instructie

 • Stap 1

  Als je de jaloezie op de dag monteert, zorg er dan voor dat maat C (zie afbeelding) hetzelfde is om ervoor te zorgen dat de jaloezie symmetrisch past.
  Als je de jaloezie in de dag monteert, kun jij de montagesteunen van bovenaf aan de latei bevestigen of de montagesteunen aan het raamkozijn bevestigen.

  jaloezieën plaatsen

 • Stap 2 

  De montagesteunen kunnen gebruikt worden om in boven, zij-, of achterkant te schroeven. Voor in de dag montage gebruik je zij- of bovenbevestiging, terwijl je voor op de dag gebruikmaakt van achterbevestiging. Meet en markeer de afstand tussen de muur en de achterkant van de montagesteunen, rekening houdend met obstakels zoals handgrepen die uitsteken in het uitsparingsgebied. De montagesteunen moeten aan elk uiteinde 6 mm breder worden geplaatst dan de jaloezie. Plaats de montagesteun en markeer de gaten op de muur met een potlood. Bevestig elke montagesteun op zijn plaats met schroeven met een diameter van 4 mm. Zorg ervoor dat de bevestigingsmiddelen die je kiest geschikt zijn voor het oppervlak waarop je de montagesteunen monteert.

 • Stap 3 

  Voor bredere jaloezieën is een centrale montagesteun vereist. Lijn de bovenkant van de centrale montagesteun uit met de bovenkant van de andere montagesteunen voor installatie. Installeer de grotere flap ('poort') van de centrale montagesteun aan de bovenkant, op gelijke afstanden over de breedte van de bovenbak. Zorg ervoor dat de centrale montagesteun vrij is van koorden of ladderbanden die in de bovenbak lopen.

 • Stap 4

  Open het klepje van de montagesteunen, schuif de bovenbak op zijn plaats en klik de montagesteunen weer dicht.

  .

   

 • Stap 5 - Optioneel

  Onderlat fixatie is optioneel.
  Gebruik twee kleine schroeven om de fixatie vast te schroeven aan de muur/raamuitsparing. Steek de pen van de fixatie in het gaatje aan het uiteinde van de onderste balk. 

 • Stap 6 - Optioneel

  Schroef de afdeklat clips op de achterkant en breng ze op gelijke hoogte met de bovenkant van de afdeklat met behulp van de meegeleverde schroeven. Als alternatief kan jij klittenbandsluitingen hebben om de afdeklat op de bovenbak te plakken - dit is een eenvoudigere manier om de afdeklat op de bovenbak te installeren. 

 • Stap 7 - Optioneel

  Klem de afdeklat met de afdeklat clips aan de bovenkant van de bovenbak

 • Stap 8 - Optioneel

  Afhankelijk van de exacte jaloezie die je hebt besteld, ontvang jij ook afdeklat - zijkanten. Als jouw jaloezie is geleverd met afdeklat zijkanten, schroef dan het ene uiteinde van de bijgeleverde L-beugel op de afdeklat met behulp van de meegeleverde schroeven. Lijn de rand van de afdeklat zijkant uit met het voorpaneel en schroef vervolgens het andere uiteinde van de L-beugel op de afdeklat zijkant.

 • Stap 9 

  Je moet de koordkikker zo dicht mogelijk bij de bovenbak van de raambekleding installeren, in elk geval niet minder dan 1500 mm van de vloer. Plaats de koordkikker op de gewenste positie op de muur en markeer de posities van de gaten met een potlood. Boor gaten zoals vereist.

  Hang de koordkikker zo dicht mogelijk bij de jaloezieën

 • Stap 10 

  Schroef de koordkikker aan de muur in de voorgeboorde gaten

  Gebruik de voorgeboorde gaten in de koordkikker

 • Stap 11

  Wikkel de koorden om de koordkikker (zie afbeelding). Wanneer de koorden volledig zijn verzameld, zorg er dan voor dat ze goed vastzitten, zodat wanneer er aan het koord wordt getrokken, er geen overtollige koorden vrijkomen.

  Jaloezieën koord netjes ophangen aan de koordkikker

 • Gebruik

  Om de jaloezie te kantelen, trek je aan het kantelkoord om de lamellen in de open of gesloten stand te zetten. Om de levensduur van de jaloezieën te verlengen, kantel je de jaloezie naar de horizontale positie bij het optrekken of neerlaten van de jaloezieën.
  Om te laten zakken, beweeg je de optrekkoorden naar het midden van de raambekleding en trek je het voorzichtig naar beneden totdat de koordvergrendeling loslaat. Om te verhogen, trek je de optrekkoorden naar beneden totdat de raambekleding de gewenste hoogte heeft bereikt.
  Om te vergrendelen, trek het koord naar de buitenkant van de jaloezie en laat los. Het koord wordt automatisch vergrendeld

  gebruik van jaloezieën

Monster toegevoegd aan winkelwagen