Hulp nodig?

Staat je antwoord hier niet bij of kun je niet vinden wat je zocht? Stel je vraag dan via onze Livechat. We helpen je daar verder.

Het installeren van volledige hoogte shutters

Je nieuwe volledige hoogte shutters zullen perfect passen als je onze eenvoudige stapsgewijze montage-instructies volgt. Binnen 45-60 minuten heb je je shutters geïnstalleerd.

Gereedschap dat je nodig hebt:

 • Stap 1

  Verbind de frames met elkaar.

  L-frames

  Verbind de frames op de grond met elkaar door de meegeleverde Hoffmann-sleutel te gebruiken.
  Schuif elke hoek in elkaar

  Z-frames

  In tegenstelling tot de L-frames, wordt de onderkant van de Z-frame vastgemaakt met schroeven in voorgeboorde gaten.

  T-profiel

  Als je shutters een T-profiel hebben, is dit het moment om het te bevestigen.
  Leg het frame op de vloer met de panelen eraan bevestigd. Gebruik een vulwig om een gelijke ruimte te creëren tussen de boven- en onderkant van de shutterzijde en de T-profiel.
  Zodra je tevreden bent met de positionering, schroef je de T-profiel vast aan de boven- en onderkant.

 • Stap 2 

  Plaats het frame in de uitsparing

  Til het frame omhoog in positie en centreer het in de breedte van de uitsparing. Gebruik vulwiggen om overal een gelijke ruimte te creëren. Gebruik, indien mogelijk, een waterpas om te controleren of het frame waterpas staat. Dit kan een klus voor 2 personen zijn.

 • Stap 3 

  Afdek strip

  Voorboren van de bevestigingspunten.
  Nu het frame in de uitsparing zit, begin je met de schroeven Linksboven en Rechtsboven.
  Markeer de boorgaten door deze schroeven een stukje in de muur te schroeven. Draai ze daarna weer los.
  Duw het frame weg van de muur.
  Voordat je de bevestigingspunten gaat voorboren, verwijder je alle schroefdopjes uit de voorgeboorde gaten in het frame.

  .

   

 • Stap 4

  Uitsparing

  "Bevestig de bovenste bevestigingspunten.
  Gebruik een boormachine om een gat te maken voor het Linker bovenste bevestigingspunt en nog een gat voor het Rechterbovenste bevestigingspunt. Steek vervolgens de pluggen in de gaten in de muur."

  .

   

 • Stap 5

  Bevestig het frame in de uitsparing

  Plaats het frame terug en schroef de schroeven half vast in de gaten. Zo kan je het frame op zijn plek houden, maar heb je ook nog ruimte om de positie aan te passen.

 • Stap 6

  Plaats de overige schroeven

  Plaats de overige schroeven in de voorgeboorde gaten van het frame, zodat ze klaar staan om de boorgaten te markeren wanneer het frame op zijn plek zit.

 • Stap 7

  Monteer de panelen

  De panelen zijn gestikkerd. Ze moeten van links naar rechts worden gemonteerd, waarbij A het paneel helemaal links is en B het paneel helemaal rechts, als de shutter slechts 2 panelen bevat. Als uw shutter 4 panelen bevat, zijn A en B de twee linkse panelen en C en D de twee rechtse panelen. Controleer of ze met de juiste kant naar boven zitten, waarbij het label zich aan de bovenrand bevindt. Bevestig de panelen door de scharnierpen in elk scharnier te schuiven. Herhaal dit met paneel B.

 • Stap 8

  Lijn de panelen uit

  Sluit de panelen en schuif het frame naar links en rechts totdat de panelen bovenaan netjes aansluiten.

 • Stap 9 

  Zodra de panelen bovenaan netjes aansluiten, volg je deze stappen:

  A. Vul de ruimte rondom het frame op Hiermee bedoelen we dat je waarschijnlijk vulwiggen of ander vulmateriaal moet gebruiken om de ruimte tussen de muur en het frame op te vullen.
  B. Open de panelen Zorg ervoor dat de panelen volledig open staan.
  C. Markeer de schroefgaten Schroef de schroeven gedeeltelijk in de muur totdat de positie van de gaten gemarkeerd is. Draai de schroeven er vervolgens weer uit.

 • Stap 10

  Monteer de panelen

  Wikkel de koorden om de koordkikker (zie afbeelding). Wanneer de koorden volledig zijn verzameld, zorg er dan voor dat ze goed vastzitten, zodat wanneer er aan het koord wordt getrokken, er geen overtollige koorden vrijkomen.

 • Stap 11

  Draai de schroeven vast

  Nadat alle bevestigingspunten geboord zijn en alle gaten een plug hebben, plaats je het frame terug in de uitsparing.
  Vul de ruimte rondom het frame op zoals je eerder deed, zodat alle geboorde gaten in de muur uitlijnen met de gaten in het frame.
  Plaats alle schroeven in de gaten van het frame

 • Stap 12

  Monteer de panelen

  Monteer de panelen weer terug zoals eerder beschreven, door ze te bevestigen met de scharnierpennen.

 • Stap 13

  Pas de scharnieren aan

  Als dat nodig is, kun je kleine aanpassingen doen aan de scharnieren:
  A. Aanpassen in de Z-as (diepte) Gebruik de vulstukken voor scharnieren om de panelen naar voren of naar achteren te bewegen.
  B. Verticaal aanpassen Verwijder de middelste vergrendelingsschroef van het scharnier (indien aanwezig). Schroef de buitenste schroeven van het scharnier los en verplaats het paneel omhoog of omlaag. Zodra de gewenste hoogte is bereikt, draai je de buitenste schroeven weer vast.
  C. Vergrendelen Draai als laatste de middelste vergrendelingsschroef van het scharnier vast (indien aanwezig).

 • Stap 14

  Werk de schroeven

  Werk de schroeven netjes af zodra de scharnieren zijn afgesteld. Plaats hiervoor de schroefdopjes in de schroefgaten.

 • Stap 15

  Afdichten van naden

  1. Omlijsting en raamopening Gebruik decorateurscaulk om de naden tussen het frame en de raamopening in de muur af te dichten.
  2. Z-profielen (specifiek) Voor Z-profielen moet u mogelijk ook de naden tussen de verstekhoeken van het frame afdichten, evenals de achterkant waar het frame de muur raakt.

 • Belangrijk

  T-profiel (indien aanwezig)

  Als je shutters een T-profiel bevatten, bevestig deze wanneer je de 4 panelen uitlijnt. Je kunt vulwiggen gebruiken om gelijke openingen tussen de panelen en de T-profiel te creëren.
  Let op:
  Als de T-profiel niet recht is, kunnen de panelen naar beneden zakken en ontstaat er een ongelijke opening van boven naar beneden. Schroef bij voorkeur minimaal twee schroeven (boven en onder) per T-profiel vast. Als je er slechts één monteert, kan de T-profiel mogelijk gaan draaien.

Monster toegevoegd aan winkelwagen