Zo monteer je zelf je aluminium jaloezieën

Met onze stap-voor-stap handleiding heb jij je nieuwe jaloezieën in een mum van tijd hangen.

Aluminium jaloezieën monteren

Het monteren van je nieuwe dakraamgordijn moet eenvoudig zijn. Volg de onderstaande instructies en pak de benodigdheden eenvoudig als 123... . Wanner je onderweg hulp nodig hebt, bel ons dan of start een chat en ons hoogopgeleide klantenserviceteam kan helpen.

Benodigdheden:

In de dag video - aluminium jaloezieën

Op de dag video - aluminium jaloezieën

Stap voor stap montage instructie

 • Stap 1

  Als je de jaloezie op de dag monteert, zorg er dan voor dat maat C (zie afbeelding) hetzelfde is om ervoor te zorgen dat de jaloezie symmetrisch past.
  Als je de jaloezie in de dag monteert, kun jij de montagesteunen van bovenaf aan de latei bevestigen of de montagesteunen aan het raamkozijn bevestigen.

 • Stap 2 

  De montagesteunen kunnen worden gebruikt om aan de muur, het kozijn, of aan de bovenkant van de raamuitsparing te worden bevestigd. Je moet ervoor zorgen dat, als je de jaloezie aan de bovenkant bevestigt, je de montagesteunen ver genoeg van het raam moet installeren om de raamgrepen te vermijden. Montagesteunen kunnen niet binnen 10 cm van de uiteinden van de jaloezie worden geïnstalleerd vanwege de tuimel- en optrekmechanismen. Nadat de montagesteunen zijn geïnstalleerd, moet je de zwenkarmen van de beugels openen zodat ze naar je toe zijn gericht. 

  Gebruik de speciale jaloezieën steun

            

 • Stap 3

  Nu de montagesteunen zijn geïnstalleerd, neem je de jaloezie en plaats je deze aan de beugel, waarbij je de metalen zwenkarmen open houdt en naar je wijzen. 

  .

 • Stap 4 - Optioneel

  Onderlat fixatie is optioneel.
  Gebruik de twee kleine schroeven om de fixatie vast te schroeven aan de muur/raamuitsparing. Steek de uiteinden van de beugelpen in het gat aan het uiteinde van de onderste balk.  

 • Stap 5

  Je moet de koordkikker zo dicht mogelijk bij de bovenbak van de raambekleding installeren, in elk geval niet minder dan 1500 mm van de vloer. Plaats de koordkikker op de gewenste positie op de muur en markeer de posities van de gaten met een potlood. Boor gaten zoals vereist.

 • Stap 6 

  Schroef de koordkikker aan de muur in de voorgeboorde gaten

 • Stap 7

  Wikkel de koorden om de koordkikker (zie afbeelding). Wanneer de koorden volledig zijn verzameld, zorg er dan voor dat ze goed vastzitten, zodat wanneer er aan het koord wordt getrokken, er geen overtollige koorden vrijkomen.

 • Bediening

  Om de jaloezie te kantelen, trek je aan het kantelkoord om de lamellen in de open of gesloten stand te zetten. Om de levensduur van de jaloezieën te verlengen, kantel je de jaloezie naar de horizontale positie bij het optillen of neerlaten van de jaloezieën.

Om te laten zakken, beweeg je de optrekkoorden naar het midden van de raambekleding en trek je het voorzichtig naar beneden totdat de koordvergrendeling loslaat. Om te verhogen, trek je de optrekkoorden naar beneden totdat de raambekleding de gewenste hoogte heeft bereikt.

Om te vergrendelen, trek het koord naar de buitenkant van de jaloezie en laat los. Het koord wordt automatisch vergrendeld

Monster toegevoegd aan winkelwagen