Zo hang je je gordijnen perfect op

Je hebt de perfecte gordijnen gevonden dat is mooi. Met deze tips hang je je gordijnen perfect op en kunnen je nieuwe gordijnen shinen!

Wil je je gordijnen zelf ophangen? Dan zijn dit enkele handige tips:

  1. Houd bij het ophangen rekening met hoe je een raam opent. Let extra op bij ramen met een kiepstand.
  2. Gordijnen hangen het mooist als een rails of roede op 8 cm afstand van de wand, vensterbank of verwarming wordt geplaatst. Bij een waveplooi rails is dit 10 tot 15 cm, afhankelijk van de diepte van de plooi.
  3. De lengte van de rail of roede is zo lang als nodig is. Afhankelijk van de breedte van het raam is het mooi om de rail of roede zo’n 25 cm naast het raam door te laten lopen. Dit voorkomt dat het gordijn voor het raam hangt wanneer deze geopend is.

Aan de slag!

Hoe ga je nu precies aan de slag? Hang  de gordijnen op. Dit doe je door de haakjes door de runners te steken. Steek de eerste haak door de eindstop, anders kom je een runner tekort.

Hangen de gordijnen? Laat ze dan minimaal een week uithangen om te bepalen of ze de juiste lengte hebben. Houd er rekening mee dat 100% linnen gordijnen op de grond hangen. Linnen is een natuurproduct waar werking in zit (afhankelijk van de vochtigheid in huis). Wanneer linnen gordijnen boven de grond hangen komen ze niet goed tot hun recht.

Finishing touch!

Wist je dat je de gordijnen óók in hoogte kan instellen, wanneer deze op maat gemaakt zijn? Vaak hebben de gordijnhaakjes aan de achterkant een schuifsysteem waarmee je zelf bepaalt hoe hoog de gordijnen hangen. Zo kies je zelf of ze dicht aansluiten op het plafond, of er enige ruimte tussen laat. Zó, nu hangen die mooie gordijnen weer helemaal keurig. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om gordijnen met rails te bevestigen!

Rails opties

  • Gordijnrail. Geschikt voor alle plafond- en wandsoorten. De rail wordt op maat gemaakt voor vitrage, lichte en zwaardere gordijnen en verduisterende gordijnen. Hij is prima te buigen zodat hij altijd uit één stuk kamerbreed te maken is. Ook super handig voor erkers!
  • Gordijnroede. Dit is een stang die aan beide kanten aan de wand of aan het plafond bevestigd wordt. De roede is geschikt voor gordijnen met losse of ingeslagen ringen.
  • Railroede. Dit is, net als de gordijnroede, een stang die aan beide kanten aan de wand of aan het plafond bevestigd wordt. Het gordijn wordt alleen niet met ringen vastgemaakt, maar met een rail aan de onderkant van de stang.
  • Wave plooirails. Dit is een rail die geleverd wordt met wave plooiglijders (standaard tussenafstand is 8 cm).
Monster toegevoegd aan winkelwagen