Het schoonhouden van vouwgordijnen is niet eenvoudig, maar dient wel regelmatig gedaan te worden. Zo kun je er niet alleen langer van blijven genieten, maar geeft het ook meer woonplezier. We geven je een aantal tips die je kunnen helpen bij het onderhouden en schoonmaken van een vouwgordijn.

Opgehoopte stof verwijderen van vouwgordijnen

Heb je opgehoopte stof op je vouwgordijn, dan is het schoonmaken en reinigen hiervan eenvoudig. Met een plumeau of een doek verwijder je eenvoudig het stof van het vouwgordijn. Voordat je hiermee begint, dien je wel het gordijnstof volledig te sluiten. Je kunt dan gemakkelijk alle banen bereiken met je plumeau of doek. Doe dit regelmatig, want zo blijft je raambekleding stofvrij.

Reinigen met een vochtig doekje

Zitten er vlekken in jouw vouwgordijn? Dan is het reinigen met een plumeau of doek niet voldoende. Met een vochtige doek kun je vlekken uit vouwgordijnen proberen te verwijderen.

Laat je vouwgordijn reinigen

Hebben de vorige stappen niet geholpen, dan kun je ervoor kiezen om je vouwgordijnen te laten reinigen door een professioneel bedrijf. Zij hebben meestal verstand van verschillende stoffen en weten precies hoe ze met vouwgordijnen om moeten gaan. Zij kiezen er dan meestal voor om de stoffen te reinigen met een stoomreiniger. Je raamdecoratie keert dan als nieuw en schoon terug.

Terug naar overzicht