Het schoonhouden en reinigen van plisségordijnen is een eenvoudige klus. En wil je er lang van blijven genieten, dan raden wij je aan om plisségordijnen relmatig te reinigen. We geven je een aantal tips die je kunnen helpen bij het onderhouden van plisségordijnen.

Opgehoopte stof verwijderen

Plisségordijnen dien je net als alle andere raambekleding regelmatig te onderhouden en te schoon te maken. Je kunt opgehoopte stof eenvoudig verwijderen met een plumeau. We raden het wel af om hiervoor een stofzuiger voor te gebruiken, gezien deze het plisségordijn kunnen beschadigen.

Plisségordijnen met een vochtig doekje reinigen

Heb je hardnekkige vlekken of ander soort vuil wat aan je plisségordijn blijft hangen, dan kun je dit ook met een vochtige doek afnemen. Dep voorzichtig en zachtjes met een vochtige doek op de stof van het plisségordijn en verwijder voorzichtig de vlekken van je raambekleding.

Plissé stof met de hand schoonmaken

Hebben de voorgaande stappen niet geholpen, dan kun je als laatste optie nog proberen de plisségordijnen met de hand te wassen. Je kunt hierna weer van je raamdecoratie genieten!

Terug naar overzicht