Het schoonmaken en onderhouden van duo rolgordijnen is heel eenvoudig. Dit dien je wel regelmatig te doen, want zo kun je er langer van genieten en geven ze meer woonplezier. Het reinigen en schoonmaken van vlekken en vuiligheden lijkt een enorme klus, maar is relatief eenvoudig. We geven je een aantal tips die je kunnen helpen bij het schoonmaken van een duo rolgordijn.

Verwijder vlekken en opgehoopte stof

Rol eerst de stof volledig uit naar beneden en neem dan de opgehoopte stof af met een vochtig doekje. De hardnekkigste en ergste vlekken zullen minder zijn. Heb je na deze stap geen vlekken meer op het stof, dan is dat al voldoende om je rolgordijn schoon te hebben.

Een sopje gebruiken

Als de vlekken nog zichtbaar zijn, dan dien je deze als volgt te behandelen. Gebruik een licht vochtig doekje om de vlekken die nog zichtbaar zijn te behandelen. Zorg ervoor dat er niet al te natte vlekken op het duo rolgordijn komen, omdat er anders kringen kunnen ontstaan. Zijn er meerdere vlekken zichtbaar die behandeld moeten worden, dan dien je ook voorzicht met een licht vochtig doekje één voor één te behandelen.

Droog je rolgordijn af

Na de vorige stappen is het nu tijd om het rolgordijn goed te drogen. Gebruik hiervoor een droge en schone doek. Het vocht wordt hierin opgenomen en dit zal het rolgordijn mooier en schoner laten drogen.

Het bedienkoord reinigen

Gezien je het koord van jouw duo rolgordijn vaak in je handen zal hebben, dien je deze ook regelmatig af te nemen en schoon te maken. Met een licht vochtig doekje reinig je het koord voorzichtig, zodat deze weer volledig schoon zijn.

Hang je rolgordijn uit!

Na het schoonmaken is het nu tijd om je rolgordijn goed te laten drogen. Dit doe je door ze uit te laten hangen en te laten drogen in de lucht. Zo bevorder je het droogproces. We adviseren het rolgordijn pas op te rollen als het volledig droog is. Hierna ziet je duo rolgordijn er weer helemaal uit als nieuw en kun je weer genieten van je raamdecoratie!

Terug naar overzicht