"In de dag" of "op de dag montage"; het zijn beide termen die je vaak tegenkomt als je online zoekt naar nieuwe raamdecoratie. Bijna al onze producten kunnen "in de dag" of "op de dag" gemonteerd worden. Denk aan houten-  of aluminium jaloezieën, plisségordijnen, rolgordijnen of vouwgordijnen. We leggen je in dit artikel uit wat het verschil tussen in de dag en op de dag is.

Raamdecoratie in de dag monteren

De meest populaire manier om je raamdecoratie te monteren is "in de dag". Het zorgt ervoor dat je muren er fantastisch uit komen te zien als één geheel. Bij een “in de dag” montage wordt raamdecoratie bevestigd aan de binnenzijde van de muren of kozijnen. Je nieuwe jaloezieën, plisségordijnen, rolgordijnen of vouwgordijnen nemen dan geen extra ruimte in en zorgt zo voor een strakke uitstraling. Het monteren is eenvoudig en simpel. Het enige wat je nog nodig hebt naast je nieuwe raamdecoratie en onze handleidingen zijn: schroeven, pluggen en een handschroevendraaier. Bekijk onze montagehandleidingen voor meer informatie. 

KIes je voor een “in de dag” montage, dan nemen wij bij de productie een aantal mm van de zijkanten af. We doen dit om te voorkomen dat je raamdecoratie te dicht tegen de muur hangt en je ze daardoor niet meer kunt bedienen. Maar het kan ook een nadeel hebben. Er kan namelijk een kier ontstaan tussen de uiteinde van je raamdecoratie én de muur waar licht door kan schijnen. Je kamer is dan niet helemaal verduisterd en dat is dus niet ideaal als je een bepaalde kamer in huis volledig wil verduisteren.

Op de dag montage

Dus wil je dit risico niet lopen en je kamer wel volledig kunnen verduisteren, dan raden we je aan om je raamdecoratie “op de dag” te monteren. Deze worden op het raamkozijn of aan het plafond gemonteerd en houdt het licht van buiten volledig tegen. Je hebt geen last van kleine kieren die ontstaan bij een “in de dag” montage. Ideaal voor de slaap- of kinderkamer.

Raamdecoratie zonder boren

En is dit allebei geen optie? Of heb je een nieuwbouwhuis en wil je nergens in boren? Dat snappen we maar al te goed. Met onze Perfect Fit collectie monteer je raamdecoratie zonder te boren. Om ze te bevestigen dien je de beugels tussen het glas en de rubber te duwen. Dit is nodig zodat het frame aan de beugels bevestigd kan worden. Nog een voordeel is dat je bijvoorbeeld een draaikiepraam helemaal kan openen en kunt draaien. Iets wat er bijvoorbeeld bij een vrijhangende plisségordijn minder goed zou werken.

 

Meer weten?

We hebben per type raamdecoratie de montagehandleidingen uitgebreid uitgeschreven. Volg ze stap voor stap, zodat je eenvoudig zelf je favoriete raamdecoratie kunt monteren. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om het verschil van in de dag en op de dag beter te herkennen en te begrijpen. Er zijn veel meer zaken waar je rekening mee dient te houden als je je nieuwe raamdecoratie aan het samenstellen bent. Heb je hulp nodig bij het bestellen of heb je een andere prangende vraag? Neem dan contact met ons op via de Livechat, per e-mail of telefonisch.