Houten jaloezieën zijn vandaag de dag nog steeds populair. En dat is niet voor niets. Wij vertellen in dit artikel waarom.


Veelzijdige uitstraling van houten jaloezieën

Met houten jaloezieën creëer je een warme, luxe en natuurlijke sfeer in je woning. De keuze voor houten jaloezieën met koord of ladderband beïnvloeden niet alleen de uitstraling van je jaloezieën, maar ook van je inrichting. Ga je voor een robuuste en stoere uitstraling door je jaloezieën uit te laten voeren met een ladderband óf ga je voor strak en minimalistisch door te kiezen voor een uitvoering met koord. Overigens doen beide uitvoeringen geen afbreuk aan de kwaliteit. Ook de lamelbreedtes kunnen de uitstraling beïnvloeden. Want kies je bijvoorbeeld voor een lamelbreedte van 50mm of een lamelbreedte van 35mm? Naast het feit dat dit de uitstraling van de jaloezie bepaalt, heeft het ook een functie. Met de keuze voor een 50mm lamelbreedte laat je meer licht door als je jouw jaloezieën open hebt staan. Dus hoe smaller de lamellen, hoe verfijnder de uitstraling en minder licht je toelaat als deze openstaan.

Sunwood houten jaloezie 50mm                                                     Houten jaloezie van Abachi met ladderband - Donker eiken

Sunwood houten jaloezie met ladderband - Wit                            Houten jaloezie van Abachi met ladderband - Donker eiken

Toepasbaar in elk interieur

Het maakt niet uit wat voor interieur of welke woonstijl je hebt, houten jaloezieën passen bijna in elke woonruimte. Dat betekent dat ze in veel woonruimtes kunnen worden toegepast, zoals bijvoorbeeld in de woonkamer, de keuken, de slaapkamer of zelfs in jouw thuiskantoor. Je hoeft enkel rekening te houden met de kleuren waarin je je houten jaloezieën wil laten uitvoeren. Want heb je een chique inrichting, dan passen bijvoorbeeld wit houten jaloezieën wellicht goed bij je inrichting. Of wil je voor een strakke en tijdloze uitstraling gaan, dan passen de populaire zwarte houten jaloezieën misschien goed in huis. 

Houten jaloezieën voor de woonkamer

Lichtinval regelen

Houten jaloezieën hebben van nature een rustgevende uitstraling en brengen een serene sfeer in je woonruimte. Dat komt doordat hout het zonlicht op een natuurlijke manier filtert. Het binnenvallende licht krijgt dan een warme gloed. Maar dit licht is ook eenvoudig te regelen, je tuimelt de lamellen op een eenvoudige manier in de gewenste positie om zo de lichtinval te regelen en inkijk van buitenaf te verminderen. Heel fijn als je op je privacy gesteld bent en het gezellig in huis wil maken.

Bekijk houten jaloezieën

Bekijk onze collectie houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn niet voor niets populair. Ze zijn stijlvol, duurzaam, eenvoudig te bedienen, makkelijk in onderhoud én passen in elke ruimte in huis.
Voor meer van onze producten, bekijk dan onze collectie houten jaloezieën.