Veelgestelde vragen over elektrische rolgordijnen

Je rolgordijn met motor ontvang je in de zogenaamde slaap-modus, dit betekent dat de motor is geactiveerd. Alle instellingen zijn vooraf ingesteld en in de slaapstand gezet voor het vervoeren en verzenden. Monteer het rolgordijn op de gewenste locatie en zorg ervoor dat de programmeerknop op de zijkant van het rolgordijn makkelijk bereikbaar is.

Het instellen van elektrische rolgordijnen

Hoe activeer ik de motor?

Volg één van de onderstaande stappen om de motor te activeren:
  1. Sluit de oplader aan op het rolgordijn en netstroom. Het rolgordijn zal kort op en neer gaan en geeft hiermee aan te zijn geactiveerd.
    Of:
  2. Druk kort op de programmeerknop op de motor (niet lang ingedrukt houden) het rolgordijn zal één keer kort op en neer gaan. De motor heeft ongeveer 30 seconden nodig om te reageren op de opdrachten van de afstandsbediening.
    De motor is nu wakker en uit de slaap-modus. Je kunt deze nu testen en zien of de ingestelde maximale standen correct zijn of dat je deze wenst aan te passen.

De maximale bovengrens testen/aanpassen

Druk op de Omhoog-knop op de afstandsbediening – het rolgordijn gaat naar de vooraf ingestelde bovengrens.Staat het goed ingesteld? Ga dan door naar het controleren van de maximale onderstand.Als de bovengrens moet worden aangepast:
  1. Houd de knoppen Omhoog en Omlaag tegelijk 5 seconden ingedrukt totdat het rolgordijn één keer kort op en neer gaat.
  2. Druk op de knoppen Omhoog/Omlaag om het rolgordijn naar de nieuwe gewenste bovenste stand te plaatsen.
Zodra je de jaloezie in de gewenste positieve heft, houdt dan de MY-knop ingedrukt totdat het rolgordijn eenmaal kort op en neer gaat.

De maximale ondergrens testen/aanpassen

Druk op de knop Omlaag op de afstandsbediening – het rolgordijn gaat nu naar de vooraf ingestelde ondergrens. Als dit correct is, ga dan verder naar De Mijn/Favoriete Positie instellen.Als de ondergrens moet worden aangepast:
  1. Houd de knoppen Omhoog en Omlaag tegelijk 5 seconden ingedrukt totdat het rolgordijn kort op en neer gaat.
  2. Druk op de knoppen Omhoog/omlaag om het rolgordijn naar een nieuwe gewenste ondergrens in te stellen.
  3. Zodra het rolgordijn in de gewenste positie staat, houd dan de MY-knop ingedrukt totdat het rolgordijn eenmaal kort op en neer gaat.

De MIJN/Favoriete positie instellen

Druk op de knoppen Omhoog/Omlaag zodat het rolgordijn in de richting van je keuze beweegt
  1. Druk op de MY-Knop om het rolgordijn op de gewenste tussenpositie te stoppen
  2. Hou de MY-Knop 5 seconden ingedrukt totdat het rolgordijn eenmaal kort op en neer gaat
Je favoriete tussenpositie is nu ingesteld.Dit rolgordijn is nu correct ingesteld en gereed voor gebruik.Wanneer je nog meer rolgordijnen wenst te instaleren, dan dien je dit rolgordijn nu in de slaapstand terug te plaatsen. Hierna kun je het volgende rolgordijn instellen en controleren.

Slaapmodus activeren

Volg 1 van de 2 onderstaande stappen om het rolgordijn weer terug in slaapmodus te zetten:
  1. Houd de programmeerknop op de achterkant van de afstandsbediening ingedrukt totdat het rolgordijn één keer kort op en neer gaat. Houd vervolgens alle 3 de knoppen (Omhoog, Omlaag & de MY-knop) tegelijk ingedrukt totdat het rolgordijn één keer kort op en neer gaat.
Of:
  1. Houd de programmeerknop op de achterkant van de afstandsbediening ingedrukt totdat het rolgordijn één keer kort op en neer gaat. Houd vervolgens alle 3 de knoppen (Omhoog, Omlaag & MY-knop) tegelijk ingedrukt totdat het rolgordijn één keer kort op en neer gaat.
Het rolgordijn zou nu in de slaapstand moeten staan, je kunt dit testen door op de Omhoog/Omlaag te drukken en wanneer het rolgordijn niet op en neer gaat dan is deze in de Slaapmodus gezet.

Het resetten van Li-Ion Motors

De motor resetten

Houd de programmeerknop op de motorkop ongeveer 12 seconden ingedrukt totdat het lampje 3x knippert.

Programmeermodus openen

Houd de knoppen van de afstandsbediening omhoog en omlaag tegelijk ingedrukt totdat het rolgordijn één keer een stukje op en neer gaat.

De draairichting controleren

Om te controleren of de draairichting correct is, druk je op de Omhoog en Omlaag-knop van de afstandsbediening en controleer nogmaals of de rolgordijn in de gewenste beweging beweegt. Staat het goed ingesteld? Stel dan de limieten in (stel hierbij een maximale optrek en de maximale uitrol stand in). Staat de richting niet goed ingesteld? Houd de MY-knop ingedrukt totdat het rolgordijn één keer op een neer gaat. De richting zal nu worden veranderd. Controleer dit door op de Omhoog-knop te drukken en om zo te controleren of dit correct is.

De limieten instellen

Om te beginnen met het instellen van de limieten:
  1. Houd de Omhoog-knop ingedrukt totdat het rolgordijn de gewenste positie bereikt. Dit kan worden aangepast met behulp van de knoppen Omhoog/Omlaag.
  2. Om de bovengrens op te slaan, druk je tegelijkertijd op de MY-knop en de Omlaag-knop. Het rolgordijn begint naar beneden te bewegen om de ondergrens in te stellen.
  3. Druk op de MY-knop om het rolgordijn in de gewenste onderste positie te stoppen. Dit kan worden aangepast met behulp van de knoppen Omhoog/Omlaag.
  4. Om de ondergrens op te slaan, druk je tegelijkertijd op de MY-knop en Omhoog-knop. Het rolgordijn zal weer naar de ingestelde bovenste positie gaan.
Om te bevestigen, houd dan de MY-knop ingedrukt totdat het lampje 1 keer knippert. De standen zijn nu ingesteld. Je kunt nu de programmeermodus verlaten.

Programmeermodus verlaten

Om de programmeermodus te verlaten, druk je kort op de programmeerknop op de achterkant van de afstandsbediening. Het rolgordijn zal 1 keer kort op en neer gaan om dit te bevestigen. Het rolgordijn is nu correct ingesteld.

Instellen van de Cruze TaHoma Connectivity Kit hub

Inrichten van de Hub

Download de TaHoma app. Sluit de hub aan met de USB lader en open de app. Kies als land van herkomst voor Groot Brittannië. En doorloop de volgende stappen.

Bekijk alle elektrische rolgordijnen

Terug naar veelgestelde vragen

Monster toegevoegd aan winkelwagen