Leroy en ik hebben heel hard gewerkt om van een kaal huis een fijn ‘thuis’ te maken voor ons drieën. Uitgeklust zijn we nog niet, maar ik kan al wel een deel van ons huis in mijn blogpost lustvoorhetoogblog.nl aan jullie laten zien.
Ik vertel meer over een belangrijk onderdeel van de basis in ons huis en de raambekleding die we bij 123jaloezie hebben besteld.


De basis van je huis

Raambekleding vormt net als de vloer en wandafwerking dé basis van je huis. Iets om je goed in te verdiepen! Op maat gemaakte raambekleding verander je immers niet jaarlijks. Omdat ik zelf erg veranderlijk ben, vond ik het belangrijk om voor een lichte basis te gaan. Zodat we de muren altijd nog een leuk kleurtje kunnen geven zonder na te hoeven denken of het wel matched met de raambekleding. In ons vorige huis hadden we namelijk donkerbruine jaloezieën, na een tijdje was ik hier al snel op uitgekeken. De donkere kleur maakte mij onrustig en de woonkamer bedompt. De slaapkamers daarentegen hadden witte jaloezieën. Dit oogde heel fris en gaf mij rust. 


Over de kleur van de jaloezieën voor het nieuwe huis waren we het snel eens, wit moesten ze worden! Maar daarop volgende de volgende vraag, welk materiaal én wel of geen ladderband? 123jaloezie bood hierin de uitkomst! Via hun website kun je gratis samples aanvragen, super handig! Ook ontving ik stukjes ladderband. Na lang twijfelen hebben we er toch voor gekozen om geen ladderband te nemen. En ik zal je vertellen waarom, in de keuken hebben wij gekozen voor een hoog raam. Door een ladderband te nemen, wordt de hoogte van het raam nog meer benadrukt. Hierdoor oogt het geheel al vrij snel smal. Misschien niet zo spannend, maar ik hou van eenheid en ik heb ervoor gekozen om kleur- en materiaalgebruik voor de gehele benedenverdieping gelijk te houden.
 

De keuze van het materiaal

Hout, bamboe, PVC of aluminium jaloezieën? Jaloezieën zijn er in verschillende materiaalsoorten en dikte. Het meest voor de hand liggende zijn toch wel de houten jaloezieën. Toen ik de staaltjes binnen kreeg, was ik meteen verliefd op de bamboe variant. Ik ben sowieso fan van het gebruik van natuurlijke materialen in huis. Mooie dunne maar sterke latjes waar de natuurlijke structuur en nerf van de bamboe subtiel te zien zijn. De afwerking met een matte beits, geeft een warme en luxe uitstraling én sluit perfect aan bij de whitewash eikenhouten vloer. Ook niet geheel onbelangrijk, bamboe is de snelst groeiende houtsoort ter wereld en hierdoor een milieuvriendelijke oplossing voor raambekleding, maar het geeft wel net als hout een natuurlijke uitstraling aan de ruimte. 


De jaloezieën zijn verkrijgbaar in 35,50 en zelfs 65 mm breed. Wij kozen voor de extra brede 65 mm lamellen. Ze hangen nu al een aantal weken en ik vind het een aanwinst voor de woonkamer! De brede dunne latten maken het geheel stijlvol af. Ook heb ik nog steeds geen spijt dat we geen ladderband hebben gekozen, het oogt namelijk meer één geheel met de muur en het geeft een ruimtelijk effect. Wat voor mij ook een belangrijk voordeel van jaloezieën zijn, is dat je met het licht kan ‘spelen’. Waar je bij een vouw- of rolgordijn de ruimte afsluit of helemaal open moet doen, is dit bij jaloezieën gelukkig niet het geval. Als je niet zo van inkijk houd en wat meer privacy wilt, maar ook niet constant afgesloten wil zitten dan zijn jaloezieën dé perfecte oplossing voor in elke ruimte!

Jaloezieën in de badkamer Je zou toch bijna denken dat het ze van echt hout zijn! Wij hebben gekozen voor gladde PVC lamellen eveneens in 65 mm breed met de uitstraling van hout. Ideaal in vochtige ruimtes, makkelijk schoon te houden en het geeft de badkamer net als de bamboe jaloezieën van beneden een moderne én chique uitstraling.

 

Tips bij bestellen van jaloezieën

Ben je zelf opzoek naar kwalitatief goede jaloezieën tegen een scherpe prijs? Neem vooral een kijkje op de website om het gehele assortiment van 123jaloezie te bekijken én vraag meteen geheel gratis en verblijvend staaltjes naar keuze aan. Nog een tijdbesparende tip, bij het bestellen kun je aangeven om welk raam het gaat. Als de bestelling thuisbezorgd wordt staat het duidelijk op de doos vermeld! Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Liefs, Manon